O Alberto Zapata Bacur εν δράσει.

Σκοτώθηκε ο μονόχειρας αναβάτης Alberto Zapata Bacur

Τραγικός επίλογος σε μια ιστορία αγάπης για την μοτοσυκλέτα και πείσματος, για τον 23χρονο Αργεντινό αναβάτη, ο οποίος έχασε την ζωή του σε αγώνα Motocross τρέχοντας με ένα μόνο χέρι. Δείτε όλη την ιστορία…

Μερικές φορές, η ζωή δείχνει το πολύ σκληρό της πρόσωπο. Δυστυχώς, στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας βρίσκεται ο 23χρονος αναβάτης μοτοσυκλέτας και αγωνιζόμενος Motocross, Alberto Zapata Bacur από την Αργεντινή, ο οποίος είχε λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες της χώρας του. Ο Bacur έχασε την ζωή του το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, μετά από ατύχημα στον αγώνα της πίστας San Agustin, στην Κόρδοβα της Αργεντινής.
 
Η ιστορία γίνεται ακόμη πιο τραγική, αν κοιτάξουμε την ιστορία του 23χρονου Bacur, ο οποίος από τον Νοέμβρη του 2020 είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του αριστερού του χεριού, μετά από πολύ σοβαρό τραυματισμό σε τροχαίο. Ωστόσο ο Bacur, αμέσως μετά την λήξη της περιπέτειας του αυτής, ξεκίνησε προπονήσεις με μια ειδικά τροποποιημένη μοτοσυκλέτα. Παρά τις συμβουλές των γιατρών και την γνωμάτευση ότι δεν θα έπρεπε να οδηγήσει ξανά μοτοσυκλέτα, ο Bacur όχι απλά το έκανε αλλά αγωνίστηκε κιόλας, επιστρέφοντας στις πίστες τον Φεβρουάριο και πετυχαίνοντας μάλιστα και βάθρο (!) στις 4 Μαρτίου και στον αγώνα του Chubut! 

Δυστυχώς η ιστορία δεν θα συνέχιζε έτσι: Το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην πίστα San Agustin, ο Bacur έπεσε από την μοτοσυκλέτα κατά την διάρκεια του αγώνα, μετά από άλμα και χτυπήθηκε από δύο συναθλητές του. Υπέστη τραύματα στο κεφάλι, από τα οποία δυστυχώς δεν μπόρεσε να επιβιώσει.
 
Το γεγονός έχει σοκάρει την Αργεντινή και έχει προκαλέσει θλίψη αλλά και θυμό, καθώς ορισμένοι επιδιώκουν να επιρρίψουν ευθύνες σε οποιονδήποτε επέτρεψε εξαρχής στον Bacur να αγωνιστεί. Εμείς οφείλουμε να αποδώσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του…