Ιδού η νέα Yamaha R125 Moto GP Edition

Ιδού η νέα Yamaha R125 Moto GP Edition

Ιδού η νέα Yamaha R125 Moto GP Edition

Ιδού η νέα Yamaha R125 Moto GP Edition

Ιδού η νέα Yamaha R125 Moto GP Edition

Ιδού η νέα Yamaha R125 Moto GP Edition

Νέα Yamaha R125 Moto GP Edition

Μια νέα έκδοση της YZF-R125 από την Yamaha, για τους λάτρεις των MotoGP που μόλις παρουσιάστηκε. Διαβάστε περισσότερα για το μοντέλο.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η Yamaha παρουσίασε επίσημα, την νέα YZF-R 125 Monster Energy MotoGP Edition. Πρόκειται για μια ειδική βερσιόν, της πασίγνωστης R125 που απευθύνεται στους κατόχους διπλώματος Α1 ( και όχι μόνο…) στα χρώματα των μοτοσυκλετών του Valentino Rossi και του Maverick Vinales.

Η Yamaha μόλις που μας ανακοίνωσε το νέο μοντέλο, με δελτίο τύπου της, και η YZF-R125 MotoGP Edition θα βασίζεται στην R125 του 2019, η οποία είναι και η τελευταία γενιά της μοτοσυκλέτας. Φυσικά η μεγαλύτερη αλλαγή, είναι τα χρώματα της R125, που για την περίσταση προέρχονται απευθείας από τον αγωνιστικό χρωματισμό, της Μ1 των Rossi και Vinales.

Κατά τα άλλα, δεν θα γίνουν μηχανολογικές αλλαγές στο μοντέλο. Ο κινητήρας των 125 κ.εκ. με τις 4 βαλβίδες και τον μεταβλητό χρονισμό, είναι πλήρως ανασχεδιασμένος, με στόχο την μέγιστη απόδοση και την μικρότερη κατανάλωση. Ο κινητήρας εδράζεται σε ένα πλαίσιο τύπου Deltabox, το οποίο έχει την αγωνιστική φιλοσοφία της R1, ενώ η R125 φέρει και ένα νέο ψαλίδι αλουμινίου.

Ο συμπλέκτης είναι τύπου ολίσθησης, για να μειώνεται η αναπήδηση του πίσω τροχού στα απότομα κατεβάσματα ταχυτήτων. Για την πέδηση, φροντίζουν δύο δισκόφρενα με διάμετρο 292 χιλιοστά εμπρός και 230 χιλιοστά πίσω. Το πιρούνι έχει διάμετρο 41 χιλιοστά, ενώ το πίσω ελαστικό έχει πλάτος 140 χιλιοστών θυμίζοντας μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες. Η εργονομία του R125 έχει σχεδιαστεί με προτεραιότητα στη σπορ χρήση, καθώς η μοτοσυκλέτα έχει κλιπ-ον, τιμονόπλακες α λα R1 και μια οθόνη ενδείξεων που θυμίζει αγώνες.

Η νέα έκδοση της R125 θα γίνει διαθέσιμη για παραγγελία από τις αρχές Μαΐου, στους επίσημους αντιπροσώπους Yamaha, όπως η εταιρεία αναφέρει. Πως σας φαίνεται; Προλάβετε, θα σας πούμε εμείς.