net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τη νέα αγωνιστική μοτοσικλέτα με την οποία θα συμμετέχει στην κατηγορία των ηλεκτρικών στο Isle of Man TT, παρουσίασε η Mugen.

Οι 134 ίπποι που αποδίδει to ηλεκτρικό μοτέρ της νέας Shinden μπορεί να μην εντυπωσιάζουν ωστόσο αυτό το κάνει η ροπή των 22,4 kgm!

Mugen: Αποκάλυψη της Shinden San

Η Mugen, το μεγάλο φαβορί για να πάρει τη νίκη φέτος στην κατηγορία των ηλεκτρικών στο TT του Isle of Man, παρουσίασε στην Ιαπωνία τη νέα αγωνιστική μοτοσικλέτα της.

 
Η Shinden San είναι η τρίτη μοτοσικλέτα (San σημαίνει τρία στα ιαπωνικά) που παρουσιάζει ο ιαπωνικός βελτιωτικός οίκος για το θρυλικό σιρκουί του Isle of Man και όπως σας είχαμε γράψει πριν από δύο μήνες περίπου, φέτος στοχεύει στην κορυφή της ηλεκτρικής κατηγορίας, αφού και ο μεγάλος της αντίπαλος, η MotoCzysz, η οποία κέρδισε πέρσι, δεν θα κατεβάσει φέτος ομάδα. 

Για τη νίκη οι Ιάπωνες θα αγωνιστούν με δύο μοτοσικλέτες και αναβάτες τον μεγάλο πολυνίκη John McGuiness (20 νίκες) και τον Νέοζηλανδό Bruce Anstey (9 νίκες). Η ιαπωνική εταιρία στοχεύει επίσης να καταρρίψει το ρεκόρ γύρου στην κατηγορία της. Για να ακριβολογούμε θέλει να το συντρίψει αφού στόχος της είναι όχι απλά να ξεπεράσει σε μέση ωριαία ταχύτητα τα 177 χλμ./ώρα-το ρεκόρ βρίσκεται κάτω από αυτό το νούμερο-αλλά να αγγίξει τα 185 χλμ./ώρα.

Τώρα, όσον αφορά την ίδια τη μοτοσικλέτα, να πούμε ότι για αυτή τη χρονιά ο ελαιόψυκτος τριφασικός ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 10 ίππους περισσότερους σε σχέση με πέρσι και φτάνει τους 134 (100 KW) και η ροπή αγγίζει το άκρως εντυπωσιακό νούμερο των 22,4 kgm! Ολοκαίνουριο είναι και το φέρινγκ που βελτιώνει την αεροδυναμική, ενώ αυξημένη είναι και η χωρητικότητα των μπαταριών ιόντων λιθίου, αν και δεν ανακοινώνεται πόσο από τους Ιάπωνες. Το συνολικό βάρος της μοτοσικλέτας αγγίζει τα 240 κιλά, προφανώς λόγω των μπαταριών και παρά το γεγονός ότι το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας: Ηλεκτρικός, ελαιόψυκτος
Ισχύς: 134 ίπποι
Ροπή: 22,4 kgm

Διαστάσεις 
Μήκος (χλστ.): 2.125
Πλάτος (χλστ.): 680
΄Υψος (χλστ.): 1.130
Μεταξόνιο(χλστ.): 1.485
Απόσταση από το έδαφος (χλστ.): 130
Ύψος σέλας (χλστ.): 840
Βάρος (κιλά): 240

Μπαταρίες
Τύπος: Ιόντων Λιθίου
Τάση: 370+ Volt

Τροχοί/Ελαστικά
Εμπρός: 120/70-17
Πίσω: 200/55-17

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ