• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
MotoGP: Λίγο πριν το Mugello…

MotoGP: Λίγο πριν το Mugello…

Σχεδόν πλήρες διαμορφώνεται το entry list του Mugello. Είκοσι ένας αναβάτες «πλήρους απασχόλησης» θα ξεκινήσουν τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στην ιταλική πίστα. Μόνη αντικατάσταση αυτή του Pol Espargaro από τον Jonas Folger και επιπλέον ο Michele Pirro κατά τα συνήθη εκάστης αγωνιστικής χρονιάς.

• Οι δύο αναβάτες της ομάδας RNF (δορυφορική της Aprilia) επιστρέφουν στο Mugello. Miguel Oliveira και Raul Fernandez είναι έτοιμοι να εξεταστούν την Πέμπτη από το ιατρικό επιτελείο του αγώνα για την «ικανότητα» συμμετοχής τους. Ο μεν Oliveira είχε τραυματιστεί στον ώμο στο ισπανικό grand prix και παρ΄ όλο που δεν νιώθει 100% ετοιμοπόλεμος επιχειρεί την επάνοδό του, παρ΄ όλο που ο προστατευτικός χόνδρος στην κλείδωση απαιτεί αρκετό καιρό να επανέλθει αφού δεν επέλεξε να χειρουργηθεί (θα επέστρεφε μετά την καλοκαιρινή διακοπή, δηλαδή στα μέσα πλέον του πρωταθλήματος). Ο δε Fernandez, έχοντας ήδη εγχειριστεί λόγω arm pump μετά την Jerez, επιχείρησε να επιστρέψει στην Γαλλία χωρίς επιτυχία, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την προσπάθεια την πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμών. Το πρόβλημα προϋπήρχε της μεταγραφής του στην RNF στα τέλη της περσινής χρονιάς και μένει να αποδειχθεί εάν αυτός ήταν ο κύριος λόγος της όχι ιδιαίτερα ικανοποιητικής απόδοσής του έως τώρα.
 
Γενικότερα στην Aprilia και ο επικεφαλής της Massimo Rivola πιστεύουν ότι, ευρισκόμενοι εντός έδρας, θα κατορθώσουν να ξεπεράσουν το εμμονικό  σύμπτωμα των προηγούμενων αγώνων να διακρίνονται στις ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές και να συσσωρεύονται οι ατυχίες στην αγωνιστική διαδικασία. Η μοναδική παρουσία στο podium υπήρξε αυτή του Vinales στην Πορτογαλία. Οπωσδήποτε όμως, η συγκλονιστική παρουσία δέκα πέντε χιλιάδων φιλάθλων στο Aprilia All Star Event στην πίστα του Misano πριν από λίγες ημέρες αποτέλεσε τονωτική ένεση για τους ανθρώπους των δύο ομάδων, προσδοκώντας την συγκλονιστική τους παρουσία και στο Mugello.
 
• Ο Pol Espargaro θα πρέπει να περιμένει. Ήλπιζε ότι θα επανέλθει στο Mugello, σχεδόν τρεις μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο Portimao, όμως ένα μικρό εναπομείναν οίδημα κοντά στην σπονδυλική στήλη το απαγορεύει. Ωστόσο, αναμένεται ότι σε έναν από τους επόμενους δύο γύρους (Sachsenring ή Assen) που ακολουθούν «καπάκι» τα επόμενα δύο σαββατοκύριακα του Mugello θα μπορέσει να εμφανιστεί με την ομάδα του στο pitlane. Στο μεταξύ θα συνεχίσει να τον αντικαθιστά ο Jonas Folger.
 
• Ιταλοί αναβάτες, κατασκευαστές και ομάδες, γεμάτοι άγχος λόγω ιταλικής «έδρας», συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο κλίμα. Πέραν των γνωστών πρωταγωνιστών προστίθεται στο θέατρο των εξελίξεων η επανεμφάνιση του Enea Bastianini (απόντος από το sprint του πρώτου γύρου στο Portimao) και του Michele Pirro, ο οποίος γνωρίζει την πίστα σαν την τσέπη του. Αν σ΄ αυτό προστεθεί ότι δύο Ιταλοί αναβάτες με δύο Ducati προηγούνται στην βαθμολογία με έναν βαθμό διαφορά, τότε εύκολα συμπεραίνεται ότι το απρόβλεπτο αποδίδει μια ξεχωριστή αίγλη στον (εννέα δεξιών και έξι αριστερών καμπών) αγώνα της μαγευτικής Τοσκάνης. Πάντως, στο χώρο του paddock, η επιστροφή του Enea στην πίστα συζητιέται έντονα και φυσικά όλοι αναρωτιούνται εάν θα είναι εξ΄ αρχής ετοιμοπόλεμος και ανταγωνιστικός δεδομένης της μακρόχρονης απουσίας. Τις τελευταίες ημέρες οδήγησε για αρκετούς γύρους στο Mugello μια Panigale V4 στην προσπάθειά του να εγκλιματιστεί και πάλι.