O Carmelo Ezpeleta

O Carmelo Ezpeleta

MotoGP - Ezpeleta: Δεν θα πάμε στις χώρες που θα έχουν καραντίνα

Το πρωτάθλημα MotoGP για το 2022 είναι προ των πυλών και, τις επόμενες ημέρες, οι πρώτες δοκιμές για την νέα χρονιά θα ξεκινήσουν.

Με το ημερολόγιο του 2022 να αποτελείται από τους περισσότερους αγώνες που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία του πρωταθλήματος, η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα και τα νέα κύματα απειλούν την ομαλή διεξαγωγή του. Ο επικεφαλής της Dorna, Carmelo Ezpeleta, έκανε δηλώσεις ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του για τις ενέργειες, που θα απαιτηθούν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

«Δεν θα πάμε για αγώνα σε χώρες με κανονισμούς καραντίνας»

Η επέλαση των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον έχουν  ήδη αναγκάσει χώρες να πάρουν μέτρα καραντίνας σε εισερχόμενους ταξιδιώτες και ο Carmelo Ezpeleta, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να μπλέξει με αυτά! Ο Ισπανός επιχειρηματίας, είπε συγκεκριμένα: «Αν μας πουν ότι πρέπει να είμαστε σε καραντίνα για 14 ημέρες, η απάντηση είναι ξεκάθαρη, δεν θα πάμε. Αυτό είναι το όριο μας». Ο Ezpeleta συμπλήρωσε λέγοντας: «Για τις υπόλοιπες χώρες, μπορούν να μας ζητήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή όσα έγγραφα μας ζήτησαν πέρσι, και για αυτό ήταν σημαντικό να πάμε στις ΗΠΑ, ως δοκιμή για το τι μπορούμε να πούμε στις άλλες χώρες».
 

Δεν αποκλείονται αλλαγές στο πρόγραμμα

Με τις δηλώσεις του αυτές, ο Ezpeleta δηλώνει σαφώς, ότι αν οι εξελίξεις στην πανδημία φέρουν περαιτέρω περιορισμούς και μέτρα, το πρόγραμμα θα αναθεωρηθεί ανάλογα. Έτσι, η διεξαγωγή της μεγαλύτερης αγωνιστικής σεζόν στην ιστορία δεν είναι 100% βέβαιη, όμως ο Ezpeleta έχει θέσει ως απόλυτο μίνιμουμ τα 19 Grand Prix, λέγοντας συγκεκριμένα: «Οι δοκιμές μας στην Μαλαισία και την Ινδονησία, θα είναι απόδειξη της τρέχουσας κατάστασης, αλλά αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, θα δοκιμάσουμε να κάνουμε την σεζόν ίδια με του 2021. Στόχος μας είναι οι 19 αγώνες, έχουμε 21 Grand Prix γιατί υπάρχουν συμβόλαια, αλλά αν κάτι καταρρεύσει, το ελάχιστο που θέλουμε είναι 19 Grand Prix».