Ο Jorge Lorenzo φορώντας μπλούζα της νέας του ομάδας, μετά την επίσημη λήξη του συμβολαίου με την Ducati.

Lorenzo: Νιώθω ασφαλής στην Honda

Επιτέλους ο Ισπανός μπορεί να προβεί σε δηλώσεις για την νέα του μοτοσυκλέτα, με την αυγή του νέου έτους. Ποιες ήταν οι πρώτες του δηλώσεις;

Νέα χρόνια, νέα ομάδα για άλλη μια φορά, όσον αφορά τον Jorge Lorenzo, ο οποίος πλέον και...επίσημα, μπορεί τόσο να ντυθεί με τα χρώματα της Honda, όσο και να προβεί σε δηλώσεις. Έχοντας ήδη δοκιμάσει την RC213V με απόδοση αρκετά ανώτερη του αναμενομένου, τώρα ο Ισπανός πολυπρωταθλητής αναφέρεται συνοπτικά στα όσα ένιωσε στην καινούργια του μοτοσυκλέτα και ομάδα.

«Την τελευταία χρονιά οδηγούσα μια μοτοσυκλέτα εντελώς διαφορετική, πολύ μεγάλη και ψηλή. Ίσως ήταν υπερβολικά μεγάλη για μένα. Η Honda μου ταιριάζει καλύτερα στις διαστάσεις. Είναι πιο μαζεμένη και μικρότερη, φτάνω καλύτερα στο έδαφος με αυτή. Νιώθω καλύτερα στις στροφές γιατί όσο πιο κοντά στο έδαφος είσαι, τόσο πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση έχεις. Η πρώτη εντύπωση ήταν καλή και είδα πολλές δυνατότητες» δήλωσε ο Lorenzo.

Ο Lorenzo μίλησε επίσης για την συμπεριφορά των δύο ομάδων, χωρίς να παραλείψει να τονίσει την ταχύτητα ανταπόκρισης και αντιμετώπισης του από την Repsol Honda: «Ένα από τα πράγματα που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η δυνατότητα της ομάδας να αντιδρά παρέχοντάς μου αυτά που ζήτησα. Ήμουν αρκετά ξεκάθαρος, η Honda υπολόγισε όλες μου τις υποδείξεις και μέσα σε λίγες μέρες είχαν τα πάντα έτοιμα, ακόμα και ένα τεπόζιτο σχεδόν 100% στις προτιμήσεις μου»

Τέλος, ο Ισπανός μίλησε για τον Marc Marquez και για το πως ο ίδιος φαντάζεται την συνύπαρξη μαζί του: «Όλοι οι αναβάτες έχουν δυνατά και αδύνατα σημεία. Ο Marc το ίδιο. Θα προσπαθήσω να μάθω από τα δυνατά σημεία του και φαντάζομαι ότι το ίδιο θα κάνει και αυτός. Θα πιέζουμε ο ένας τον άλλο: Θα θέλω να τον κερδίσω και αυτός θα θέλει να κερδίσει εμένα. Αυτό κάνει μια ομάδα να αναπτύσσεται και φέρνει την πρόοδο στην μοτοσυκλέτα».