net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η πρόσβαση στην τεχνολογία της Mercedes θα ήταν κάτι πολύ θετικό για την εξέλιξη των μοντέλων της MV.

Η Daimler «ζαχαρώνει» μετοχές MV

Φαίνεται πως οι Castiglioni θέλουν να… «ξεφορτωθούν» το 30 τις εκατό της εταιρίας μοτοσικλετών MV Agusta και φήμες θέλουν την Daimler (Mercedes) να ενδιαφέρεται αρκετά για ένα μερίδιο ιδιοκτησίας!

 
Ο πόλεμος των προσφορών μεταξύ της Audi και της AMG για την αγορά της Ducati το 2012 έληξε με τη Volkswagen να κερδίζει την συμφωνία και να παίρνει την Ιταλική φίρμα στις αγκάλες της θυγατρικής Lamborghini. Αυτό άφησε την Daimler ως τον μοναδικό Γερμανό κατασκευαστή αυτοκινήτων χωρίς καμία εταιρία μοτοσικλετών στην κατοχή της.

Η γερμανική εφημερίδα Boersen-Zeitung αναφέρει –μέσω Reuters- πως η οικογένεια Castiglioni, που αγόρασε την MV Agusta από την Harley-Davidson το 2010, ψάχνει να βρει αγοραστή για το 30% της εταιρίας στο χρηματιστήριο, με τον Castiglioni να ισχυρίζεται πως η Daimler πλησίασε πριν μερικές εβδομάδες την MV, ενδιαφερόμενη για ένα ποσοστό.

Τα τελευταία 15 χρόνια η MV είχε πέντε ιδιοκτήτες, με την Μαλαισιανή Proton να την αγοράζει το 2004, ύστερα να την πουλάει σε μία εταιρία ασφαλείας, με έδρα την Γένοβα το 2005, έπειτα να περνά στα χέρια της Harley-Davidson το 2008, και τέλος να πωλείται στους Castiglioni το 2010. Κατά τη διάρκεια αλλαγής ιδιοκτητών, η MV πούλησε την Husqvarna στην BMW ώστε να μπορέσει να κρατηθεί ζωντανή!

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Daimler θα μπορούσε να κατευνάσει τα πνεύματα και να μειώσει το άγχος, δίνοντας στην MV πρόσβαση στην τεχνολογία και το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί την Ducati και την BMW. Δεν είναι ξεκάθαρο, βέβαια, το τι ακριβώς θα βγάλει η Daimler από αυτή τη συμφωνία, πέρα από την προσθήκη άλλης μιας φίρμας στο ενεργητικό της…

Πάντως, σύμφωνα με το Reuters, ακόμα και αν η συμφωνία αυτή δεν καταλήξει σε συνεργασία,  ο Ιταλός κατασκευαστής έχει τη δυνατότητα να καταθέσει  το τριάντα τις εκατό των μετοχών του  στο ιταλικό χρηματιστήριο και να παραλάβει μια αρκετά καλή –και αναγκαία- αναστήλωση του ηθικού και… του ταμείου της!

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ