O Ramon Forcada με τον Maverick Vinales στο βάθος.

Forcada: «Ο Rossi δεν θα ξαναπάρει τίτλο»

Σκέψεις που θα προκαλέσουν συζητήσεις εξέφρασε ο Ramon Forcada, ο αρχιμηχανικός του μαθητή του Franco Morbidelli. Δείτε τι είπε.

Ο Ramon Forcada είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στα paddocks των MotoGP. Έχοντας διατελέσει στο παρελθόν αρχιμηχανικός για τον Jorge Lorenzo και τον Maverick Vinales, ο Forcada αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Petronas Yamaha και δουλεύει για τον Franco Morbidelli. Ερωτηθείς για τον Valentino Rossi και το ποια είναι η άποψή του για τον «γερόλυκο» των MotoGP, o Forcada δεν δίστασε να εκφράσει την απαισιοδοξία του.

Συγκεκριμένα, ο αρχιμηχανικός είπε: «Δεν ξέρω αν έχει σκοπό να μείνει στα MotoGP μετά το 2020, δεν του έχω μιλήσει. Δεν νομίζω ότι θα πάρει άλλον τίτλο, δεν νομίζω καν αν μπορεί να κερδίσει ξανά αγώνα. Είναι απίθανο ότι θα κερδίσει σε στεγνές συνθήκες, ίσως τα καταφέρει σε πολύ συγκεκριμένο αγώνα, αλλά με όλους αυτούς τους νέους στην πίστα, με τόσο ταλέντο, η νίκη θα είναι πολύπλοκη για αυτόν.» είπε ο Forcada.

O τεχνικός σχολίασε την αλλαγή του αρχιμηχανικού του Rossi, Silvano Galbusera, με τον Davide Munoz: «Αλλαξε την τεχνική του ηγεσία γιατί ψάχνει για κίνητρο. Είναι ξεκάθαρο ότι και ο Galbusera και ο Munoz είναι πολύ καλή στην δουλειά τους, το ίδιο συνέβη και όταν ο Rossi άλλαξε τον Burgess με τον Galbusera. Οι Ιάπωνες της Yamaha αφήνουν χώρο στους αναβάτες τους για πειραματισμό. Με την αλλαγή του μηχανικού ο Rossi θέλει να φέρει φρέσκιες ιδέες στο box του, ο Galbusera δεν έφυγε λόγω ακαταλληλότητας»