Νέο μοντέλο από την Energica στα σκαριά - και όχι, δεν θα είναι έτσι αυτή τη φορά...

Energica: Μπαίνει στα ηλεκτρικά τρίτροχα

Η εταιρεία πίσω από την κατηγορία Moto E στους αγώνες έχει και άλλα σχέδια για την εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης… Δείτε τι ετοιμάζει.

Παρά το γεγονός ότι η Energica φέρεται να έχει κάποια οικονομικής φύσης προβλήματα, δεν διακόπτει την ανάπτυξή της προς τις κατευθύνσεις του μέλλοντος. Μια διαχρονική δύναμη στις ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες –για αυτό άλλωστε και επιλέχθηκε να παράσχει τις αγωνιστικές της MotoE – η Energica ετοιμάζει το επόμενό της βήμα, που θα έχει αστικό προσανατολισμό.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιταλική εταιρεία αποδέχθηκε μια προσφορά από το FlyMove project για συνεργασία, στον τομέα των οχημάτων commuting με ηλεκτρικό μοτέρ. Το νέο μοντέλο που θα προκύψει από την συνεργασία αυτή, θα είναι τρίτροχο, 100% ηλεκτρικό (χωρίς κινητήρα καύσης, δηλαδή) και θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία διαμοιρασμού μπαταριών BSS – Battery Swap System.

Η φιλοσοφία της τεχνολογίας αυτής είναι ήδη γνωστή: Μιλάμε για «διακίνηση» μπαταριών μεταξύ ειδικών σταθμών, όπου ο αναβάτης θα αφήνει την άδεια του μπαταρία για επαναφόρτιση και θα παίρνει μια έτοιμη, γεμάτη, για χρήση στο όχημα του.

Tο νέο όχημα, θα είναι το πρώτο που θα διαφέρει από τα συνήθη sport οχήματα που παράγει η Energica. Προς το παρόν όμως, δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες για αυτό. Περιμένουμε…