Στάση εργασίας και πορεία ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι delivery για την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.

Διανομείς delivery: Κινητοποιήσεις την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

Στάση εργασίας και μοτοπορεία την Τετάρτη. Διεκδικούν αλλαγή των εργασιακών τους δεδομένων οι διανομείς με δίκυκλο, ανακοινώνοντας κινητοποιήσεις, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την υπόθεση γνωστής πλατφόρμας παραγγελιών. Τι πιστεύετε εσείς για το ζήτημα;

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΒΕΟΔ και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι διανομείς ετοιμάζονται για μεγάλης κλίμακας κινητοποιήσεις, διεκδικώντας αλλαγές στα εργασιακά τους. Αφορμή για τις ραγδαίες εξελίξεις στάθηκε μεταξύ άλλων, και η γνωστή υπόθεση εταιρείας online παραγγελιών, που επιχείρησε δραστική μεταβολή στις εργασιακές της σχέσεις με 115 διανομείς, προτείνοντας τους εργασία ως «freelancers» ή μη ανανέωση της σύμβασης τους.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Οι δικυκλιστές εργαζόμενοι διανομείς διεκδικούν ανανέωση όλων των συμβάσεων με την εν λόγω εταιρεία σε αορίστου χρόνου και να παύσουν οι αξιολογήσεις bonus, ενώ διεκδικούν ακόμη την παύση εργασίας διανομών σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, οριοθέτηση χιλιομετρικών αποστάσεων, Σ.Σ.Ε. και χώρους με αποδυτήρια και τουαλέτες για τους διανομείς.
 
Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, έχει ανακοινωθεί στάση εργασίας διάρκειας 4 ωρών, από 12.00 μέχρι 16.00, ενώ θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία μετά την προσυγκέντρωση στο άγαλμα του Κωνσταντίνου στο Πεδίο του Αρεως στις 11.00, με προορισμό τα γραφεία της εταιρείας online παραγγελιών στο Ηράκλειο.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »