Δες από κοντά και οδήγησε την BMW R18 Transcontinental

Δες από κοντά και οδήγησε την BMW R18 Transcontinental

Η εντυπωσιακή τουριστική έκδοση της BMW R18, η Transcontinental σε περιμένει να τη δεις από κοντά και να την οδηγήσεις για λίγες μόνο ημέρες.

Η BMW έγραψε ιστορία παρουσιάζοντας το R18, τη μοτοσυκλέτα με τον μεγαλύτερο σε κυβισμό boxer που έχει χρησιμοποιηθεί από τη Βαυαρική εταιρεία. Πριν λίγο καιρό εμφανίστηκε και η έκδοση Transcontinental, στο επίκεντρο της οποίας παραμένει ο κινητήρας των 1802 κυβικών, αλλά στο εμπρός μέρος έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλων διαστάσεων φαίρινγκ που προστατεύει από τα στοιχεία της φύσης. Διαθέτει μεγάλη ζελατίνα, δυο εκτροπείς αέρα και ρυθμιζόμενους αεραγωγούς στο φαίρινγκ που μπορείς να ανοίξεις ή να κλείσεις όταν θέλεις περισσότερη ή λιγότερη δροσιά. Η Transcontinental έχει επιπλέον μεγαλύτερη και θερμαινόμενη σέλα, αλλά και μαρσπιέ – πλατφόρμες. Είναι εφοδιασμένο με πλαϊνές βαλίτσες 27 λίτρων, αλλά και κεντρική βαλίτσα 48 λίτρων, που χωρά 2 full face κράνη.  

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα στο κομμάτι των ηλεκτρονικών καθώς στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται cruise control, ενώ προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί “active cruise control”. Αυτό χρησιμοποιεί ραντάρ που ελέγχει την ταχύτητα του προπορευόμενου οχήματος και ρυθμίζει ανάλογα την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας όταν χρειάζεται. Όπως και στην R18, έχουμε τρία modes λειτουργίας (Rain, Rock και Roll), αλλά και πολλά ενδιαφέροντα extras όπως υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα και όπισθεν!

Για την πληροφόρηση του αναβάτη φροντίζει μια γιγάντια, έγχρωμη, TFT οθόνη 10,25 ιντσών. Από πάνω της υπάρχουν 4 αναλογικοί δείκτες για ταχύτητα, στροφές κινητήρα, δείκτη βενζίνης και το “power in reserve” που δείχνει πόσο “ζορίζεται” ο κινητήρας και το ποσοστό δύναμης που απομένει. Φυσικά, μπορεί να συνδέσεις το κινητό σου και να έχεις πλοήγηση μέσω της οθόνης της μοτοσυκλέτας, ενώ στο ρεζερβουάρ υπάρχει θήκη για μικροαντικείμενα η οποία διαθέτει ασύρματο φορτιστή για το κινητό.

Η BMW R18 Transcontinental θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Βελμάρ από τις 30/11 έως τις 11/12 και μπορείτε να τη δείτε από κοντά, αλλά και να την οδηγήσετε. Το έμπειρο προσωπικό είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να λύσει κάθε σας απορία και να σας ξεναγήσει στον μαγευτικό κόσμο της BMW.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Βελμάρ (AUTOTECHNICA HELLAS ΜATEE)
Μαρίνου Αντύπα 10,  
57001 Θέρμη, Θεσσαλονίκη       
Τ. 2310 475871
info@bmw-velmar.gr
www.bmwmotorrad-velmar.gr

Διαβάστε ακόμα:

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »