Η αγωνιστική διαδρομή του Dakar Rally 2020

Dakar Rally: Στην Σαουδική Αραβία το 2020

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες αλλά και η χώρα διεξαγωγής του πασίγνωστου Dakar Rally για το 2020 – Δείτε περισσότερα.

Η διοργάνωση του Dakar Rally, ανακοίνωσε την ημερομηνία και την χώρα διεξαγωγής του αγώνα για το 2020, μαζί με τις απαραίτητες πρώτες λεπτομέρειες αλλά και τον αριθμό των συμμετοχών. Ο πιο σκληρός αγώνας στον κόσμο, θα λάβει χώρα στην Σαουδική Αραβία, από τις 5 μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2020.

Η αγωνιστική διαδρομή θα έχει μήκος 7.900 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 5.000 θα καλυφθούν μέσα σε ειδικές διαδρομές. Η αφετηρία του αγώνα θα δοθεί στην Jeddah και ο τερματισμός θα γίνει στην Qiddiyah, με ενδιάμεσο πέρασμα από την Riyadh, την πρωτεύουσα της χώρας.

Για τον αγώνα του 2020 οι κανονισμοί θα αλλάξουν ελαφρώς, προκειμένου η συναγωνισμός να είναι δικαιότερος. Πιο συγκεκριμένα, τα roadbooks θα είναι νέα και θα διανέμονται στους αγωνιζόμενους λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το κάθε χρονομετρημένο σκέλος, ενώ τα «Marathon Stage» θα έχουν μικρές τροποποιήσεις. Για τους κορυφαίους αθλητές, θα υπάρχει και σκέλος «Super Marathon» πριν από το οποίο, οι αγωνιζόμενοι θα έχουν στην διάθεσή τους μόνο 10 λεπτά για να προετοιμάσουν τις μοτοσυκλέτες τους.

Η διαδρομή που έχει επιλεχθεί από τους διοργανωτές θεωρείται υψηλής δυσκολίας και θα απαιτήσει μεγάλες ικανότητες πλοήγησης από τους συμμετέχοντες, ιδιαίτερα στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Στο δεύτερο κομμάτι του, οι συμμετέχοντες θα περάσουν από τους χαρακτηριστικούς αμμόλοφους της Σαουδικής Αραβίας, που απαιτούν κορυφαίες οδηγικές ικανότητες.

Για το 2020, οι συμμετέχοντες που έχουν καταχωρηθεί ανέρχονται στα 351 οχήματα, από τα οποία τα 170 είναι μοτοσυκλέτες και ATV. Μάλιστα, το 2020 την εκκίνηση θα πάρουν και 13 γυναίκες αγωνιζόμενες, μεταξύ των οποίων και μία πλήρως γυναικεία ομάδα, αυτή της Ιταλίδας Camelia Liparoti.