O Marc Silcox με την Ducati 998 του

Βρετανός «επανενώθηκε» με την Ducati του μετά από 11 χρόνια

Μια δραματική ιστορία τραυματισμού και ανάρρωσης, αλλά και μεγάλης ψυχικής δύναμης, συνδέει αυτό τον αναβάτη με την Ducati του. Δείτε την ιστορία.

Για κάποιους, η δύναμη ενός ονείρου είναι μεγαλύτερη από κάθε τι άλλο και ο 53χρονος Ουαλός αναβάτης, Marc Silcox, το αποδεικνύει. Ο Ουαλός αγαπά τις μοτοσυκλέτες, τους αγώνες και την Ducati 998 του, με την οποία τον συνδέει μια δραματική ιστορία.

Έχοντας συνταξιοδοτηθεί από την Βασιλική Αεροπορία της Βρετανίας –ευρύτερα γνωστή και ως RAF-, ο Silcox αγόρασε μια 998S ολοκαίνουργια το 2002, εκπληρώνοντας ένα όνειρό του: Να αποκτήσει μια μοτοσυκλέτα της οικογένειας 916 της Ducati, που έμεινε στην ιστορία για την εμφάνιση και τις δυνατότητες της. Ο Silcox χρησιμοποίησε ευρύτατα την μοτοσυκλέτα κάνοντας ταξίδια, βόλτες, trackdays και ουσιαστικά τα πάντα. Ωστόσο, στις 7 Μαρτίου του 2009, ένα αγωνιστικό συμβάν διέκοψε το όνειρο απότομα: Σε ατύχημα σε έναν αγώνα, οδηγώντας μια Suzuki SV650, o Silcox τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και έμεινε σε κώμα για έναν μήνα, αλλά και 17 μήνες παραμονής στο νοσοκομείο!

Ο Silcox τελικά ανάρρωσε, αλλά το αριστερό του πόδι έχασε την λειτουργικότητα του εμποδίζοντας τον να οδηγεί μοτοσυκλέτα με συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων. Έτσι, αναγκαστικά ο αναβάτης έμεινε μακριά από το αγαπημένο του χόμπι και την μοναδική του μοτοσυκλέτα, μέχρι που το 2013 η σύζυγος του έμαθε για το σύστημα αυτόματης αλλαγής ταχυτήτων Kliktronic. To σύστημα επέτρεπε αλλαγή ταχυτήτων από το τιμόνι, με ειδικό χειριστήριο, χωρίς την ανάγκη χειρισμού του μοχλού από τον αναβάτη με το πόδι του.

Ο Silcox χρειάστηκε μια περίοδο προσαρμογής στο σύστημα , ωστόσο σύντομα ήταν ξανά στους δύο τροχούς οδηγώντας την Ducati Monster 695 της συζύγου του, που είχε εξοπλιστεί με το σύστημα. Έτσι, μόλις πέρσι, ο Silcox τοποθέτησε το σύστημα στην 998S του, η οποία δεν είχε οδηγηθεί καθόλου από το 2009, και ξεκίνησε ξανά να την οδηγεί!

Όπως δήλωσε και ο Silcox, «μην τα παρατάτε ποτέ. Θυμηθείτε τα όνειρα που είχατε και αν είστε αποφασισμένοι με τους τρόπους σας, τα χρήματα σας και τις δυνατότητες σας, μπορείτε να τα πραγματοποιήσετε»