Το Benelli TRK 802 είναι ένα από τα πλέον αναμενόμενα μοντέλα από την μάρκα.

Το χρονοδιάγραμμα παρουσιάσεων των νέων μοντέλων, από το συνέδριο της Benelli.

To Benelli TNT600i, μια μοτοσυκλέτα που αναμένεται να μπει στην γκάμα πολύ σύντομα.

Benelli: TRK 800 και...άλλα, προσεχώς!

Τα σχέδια της για αρκετά νέα μοντέλα μέσα στο 2020, αποκάλυψε η Benelli, τα οποία είναι μπόλικα! Δείτε περισσότερα.

BENELLI: RCX 185 Το super παπί.

Η Benelli βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ανθηρή περίοδο της ιστορίας της, μετά την εξαιρετικά δυναμική επάνοδο που πραγματοποιεί τα τελευταία 3 χρόνια. Με μοντέλα όπως το Leoncino και την TRK σειρά, η Benelli έχει κατακτήσει πολλούς αναβάτες και ετοιμάζεται να… επεκτείνει την κυριαρχία της.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέδριο στην Κίνα, αποκαλύφθηκαν τα πλάνα παρουσιάσεων των νέων μοντέλων της Benelli, τα οποία μάλιστα ουκ ολίγα είναι. Ας ξεκινήσουμε όμως λίγο… ανάποδα, κάνοντας άλμα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στον οποίο αναμένεται η παρουσίαση του νέου TRK 800, του πιο σημαντικού ίσως μοντέλου τις εταιρείας. Με τα adventure μοντέλα να σημειώνουν επιτυχία χωρίς προηγούμενο παγκοσμίως, η Benelli χρειάζεται και ένα ανάλογο μοντέλο σε μεγαλύτερο κυβισμό και το TRK 800 αναμένεται να αποτελέσει αυτή ακριβώς την απάντηση στις τάσεις της αγοράς.

Το μοντέλο, αν ακολουθήσουμε την μέχρι τώρα πολιτική ονοματολογίας της Benelli, θα ονομάζεται TRK 802 και θα εξοπλίζεται με τον δικύλινδρο κινητήρα των 754 κ.εκ. που φορά και το Leoncino 800. Η απόδοσή του αναμένεται περίπου στους 80 ίππους με το νέο TRK 802 να τοποθετείται απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, όπως το BMW F750 GS και το KTM 790 Adventure.

Κατά τα άλλα, περιμένουμε πάνω από 7 νέα μοντέλα (όπως παρουσιάστηκαν στο συνέδριο), χωρίς όμως πολλές πληροφορίες, πέρα από μια πρώτη χρονική τοποθέτηση τους στο 2020. Ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο, θα παρουσιαστεί το TNT600i (με τετρακύλινδρο κινητήρα), ενώ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, τα TRK502X και Leoncino 800 μπαίνουν στην παραγωγή. Κατά τον Μάιο, υπάρχουν ενδείξεις για δύο νέα Street μοντέλα στα 600 κυβικά, με τις ονομασίες 600N και 600RR –το τελευταίο ίσως είναι μάλιστα μία supersport μοτοσυκλέτα.

Μέσα στον Σεπτέμβριο, βλέπουμε επίσης ότι θα παρουσιαστεί ένα νέο TNT302, ενώ προς το τέλος Νοεμβρίου 2020, ένα 600GT κάνει την εμφάνισή του στο χρονοδιάγραμμα, μιλώντας πιθανότατα για ένα Touring μοντέλο.

Με αυτά τα δεδομένα, βλέπουμε ότι η Benelli έχει διάθεση να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη γκάμα μοτοσυκλετών, μπαίνοντας «με όλα» στην μάχη των πωλήσεων για το 2020 και ακόμα πιο σημαντικά, για το 2021. Περιμένουμε και περισσότερα.