Benelli Leoncino 800

H Benelli αποδεικνύεται πολύ δραστήρια στην έκθεση του Μιλάνου, παρουσιάζοντας ένα ενδιαφέρον scrambler μοντέλο. Δείτε περισσότερα για το concept Leoncino 800…

BENELLI: RCX 185 Το super παπί.

Η Ιταλική εταιρία φαίνεται να έχει αναγεννηθεί  μετά από την εξαγορά της από την τεράστια κινεζική βιομηχανική ομάδα Qianjang! Μετά την κυκλοφορία του πολύ επιτυχημένου Leoncino 502 το 2018, η ιστορική μάρκα εκμεταλλεύεται το Διεθνές Σαλόνι στο Μιλάνο για να παρουσιάσει την πολύ ισχυρότερη έκδοση του roadster trail, που ονομάζεται Leoncino 800.

Αισθητικά, ο πρωτότυπος σχεδιασμός του ρεζερβουάρ, καθώς και η γενική αρκετά στρογγυλή γραμμή, επικυρώνουν τις μηχανικές και αισθητικές επιλογές. Ο δικύλινδρος κινητήρας είναι ίδιος με αυτόν του 752S. Το μεγάλης διαμέτρου ανεστραμμένο πιρούνι της  Marzocchi, όπως και τα εξαιρετικά φώτα ημέρας ενισχύουν τη σοβαρή εμφάνιση του μοντέλου. Το τεράστιο ψυγείου τραβάει τα βλέμματα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί και ο ήχος της όμορφης εξάτμισης που ακούγεται στο προωθητικό βίντεο.  Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα και οι 17-ιντσών excel ακτινωτές ζάντες ενισχύουν την Scrambler φύση του μοντέλου, δίνοντας τη δυνατότητα στον αναβάτη να διασκεδάσει εντός και εκτός ασφάλτου.

Το Benelli Leoncino800 μπορεί αυτή τη στιγμή να παρουσιάζεται ως concept, όμως αν έρθει στην παραγωγή με μια πολύ ελκυστική τιμή, θα μπορούσε να είναι ένα από τα καλοπουλημένα μοντέλα της εταιρίας.