Η μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιηθεί στην απόπειρα υπέρβασης των 644 χλμ/ώρα, από τον Guy Martin.

Αυτή είναι η μοτοσυκλέτα των 644 χλμ/ώρα!

Ο γνωστός speed freak και αγωνιζόμενος Guy Martin θα αποπειραθεί να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας σε μοτοσυκλέτα με αυτό το κατασκεύασμα που βλέπετε εδώ, με στόχο την υπέρβαση των 605 χιλιομέτρων την ώρα! Δείτε περισσότερα…

Ο Guy Martin δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού ο… τρελούτσικος αναβάτης έχει γίνει γνωστός τόσο από τους αγώνες όσο και τα ρεκόρ ταχύτητας που έχει καταφέρει. Τώρα, ο Martin έθεσε στο στόχαστρό του το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας σε μοτοσυκλέτα στον κόσμο, που ανέρχεται στα 376 μίλια την ώρα ή 605 χλμ/ώρα, με μια ασύλληπτη μοτοσυκλέτα που φέρει… κινητήρα ελικοπτέρου!
 
Η κατασκευή που βλέπετε στην φωτογραφία, είναι η μοτοσυκλέτα με την οποία ο Martin θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ και είναι προφανώς φτιαγμένη γύρω από αυτό τον στόχο. Ο κινητήρας της είναι ένας Rolls-Royce Gem-42, τύπου Turboshaft που χρησιμοποιείται στο ελικόπτερο Westland Lynx και μπορεί να αποδώσει 1.200 ίππους. Η ειδική μοτοσυκλέτα έχει προφανώς αεροδυναμικά τελειοποιημένη μορφή, μονοκοκ αλουμινίου, κατασκευή αεροπορικών προδιαγραφών και 2 αλεξίπτωτα για την επιβράδυνση της. Η κατασκευή προφανώς θα καλύπτεται πλήρως με fairing και το μήκος της φτάνει τα 10 μέτρα.
 
Τα «μυαλά» πίσω από την μοτοσυκλέτα είναι ο Βρετανός μηχανικός Alex Macfazdean και ο πρώην αγωνιζόμενος Bernie Toleman. O Macfazdean δεν είναι ξένος στα ανάλογα εγχειρήματα, αφού είναι αυτός που σχεδίασε την μοτοσυκλέτα που έσπασε το ρεκόρ των 200 μιλίων την ώρα (322 χλμ/ώρα), το 1991. Να λοιπόν που μέσα σε 30 χρόνια, κυνηγάμε την διπλή ταχύτητα!
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η προσπάθεια για το ρεκόρ θα γίνει του χρόνου, από τον Guy Martin, στα πεδία άλατος Uyuni της Βολιβίας.