net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τα λάστιχα που επιλέγουμε δεν είναι μόνο για στρίψιμο, αλλά και για κάθε είδους συνθήκες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Σε αντίθεση με τα ελαστικά αυτοκινήτων που φαίνονται τετράγωνα στην όψη, τα ελαστικά μοτοσυκλέτας έχουν "κορώνα", που τους επιτρέπει να έχουν σταθερό ή ακόμα και αυξανόμενο εμβαδό επαφής με το δρόμο όταν βρίσκονται υπό κλίση.

ΟΕΜ Ελαστικά

ΟΕΜ (Original Equipment Manufacturer) ή Μαμίσια ονομάζονται τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης που επιλέγουν οι κατασκευαστές για τις καινούργιες μοτοσικλέτες που βγαίνουν από το εργοστάσιο. Συνήθως τα μοντέλα βγαίνουν με ένα ή δύο τύπους ελαστικών από διαφορετικές εταιρείες μεν, αντίστοιχης κατηγορίας και απόδοσης δε. Αυτά έχουν επιλεγεί με βάση το λόγο απόδοσης/κόστους, κρατώντας το τελευταίο όσο πιο χαμηλά γίνεται χωρίς όμως ταυτόχρονα να επηρεάζεται αρνητικά η οδική συμπεριφορά και η ασφάλεια της μοτοσικλέτας.

Ο λόγος αλλάζει, όπως είναι φυσικό, ανάλογα με την κατηγορία και το κόστος της ίδιας της μοτοσικλέτας, με τα φτηνά σκούτερ να έρχονται με εξίσου φτηνά τύπου νάϊλον και από άγνωστες κατασκευαστικές εταιρείες ελαστικά, ενώ οι SuperSport ναυαρχίδες έρχονται όχι μόνο με μαλακά υψηλής ποιότητας ελαστικά από γνωστές εταιρείες, αλλά κατά περίπτωση ειδικές εκδόσεις αυτών, με σύνθεση σχεδιασμένη ειδικά για τη μοτοσικλέτα μας.

Υπό κανονικές συνθήκες ασφάλτου, όλα ωραία και όλα καλά, όπως μπορούν να δηλώσουν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι. Δυστυχώς, με δεδομένη την πρόσφυση των Ελληνικών δρόμων, οι περισσότερες από αυτές τις επιλογές αντί για οικονομικές και πρακτικές μπορούν κατά περίπτωση να αποδειχτούν έως και ιδιαίτερα επικίνδυνες, καθώς τα σκληρά ελαστικά δεν καταφέρνουν καν να έρθουν σε θερμοκρασία λειτουργίας, πόσο μάλλον να αποδώσουν όπως πρέπει για να κρατήσουν τη μοτοσυκλέτα στην κλίση που θέλει ο αναβάτης της και όχι παράλληλη με το έδαφος.

ΕΛΑΣΤΙΚΑ

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ