Τα ονόματα των McGuinness και Molyneux σε δύο σημεία του διάσημου Isle of Man TT έδωσαν οι διοργανωτές του αγώνα, θέλοντας να τους τιμήσουν για τα κατορθώματά τους.
Μόνο και μόνο τα μισά από αυτά που έχουν καταφέρει (μέχρι στιγμής…) οι John McGuinness και Dave Molyneux στο θρυλικό Tourist Trophy είναι αρκετά για να χαράξουν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στις σελίδες του συγκεκριμένου αγώνα.
Οι διοργανωτές του αγώνα ήθελαν από καιρό να τιμήσουν τους δύο αναβάτες για τα κατορθώματά τους και με την ευκαιρία αντικατάστασης των πινακίδων που σηματοδοτούν τη διαδρομή του ΤΤ αποφάσισαν πως η ώρα, για να το κάνουν, έχει έρθει. Πλέον σε δύο σημεία στο ΤΤ θα υπάρχει πινακίδα που θα φέρει το όνομα κάθε αναβάτη αλλά και ένα μικρό σχέδιο του καθενός. Στην πινακίδα του McGuinness θα υπάρχει το σχέδιο που βλέπομε στο κράνος του όλα αυτά τα χρόνια, ενώ στην περίπτωση του τοπικού Molyneux θα υπάρχουν τα διάσημα τρία πόδια του Man. Η πινακίδα, όπως και οι υπόλοιπες που υπάρχουν στη διαδρομή θα δείχνει φυσικά και τη στροφή προς πληροφόρηση του αγωνιζόμενου.
Οι McGuinness και Molyneux είναι οι τελευταίοι μιας σειράς μεγάλων αναβατών που τιμώνται με αυτή την ενέργεια από τους διοργανωτές βάζοντας το όνομά τους δίπλα σε εκείνα των Giacomo Agostini, Mike Hailwood και Joey Dunlop.
Το σημείο που θα ονομάζεται από εδώ και στο εξής «McGuinness» είναι ένα γρήγορο κατηφορικό κομμάτι που ξεκινά από το Handleys Corner και φτάνει μέχρι το σταυροδρόμι του οικισμού Barregarrow. Είναι το αγαπημένο κομμάτι του ΜcGuinness και ο Άγγλος πιστεύει ότι σε αυτό το σημείο μπορεί να κερδίσει χρόνο έναντι των αντιπάλων του. Βίντεο από το τέλος του συγκεκριμένου κομματιού μπορείτε να βρείτε εδώ.
Ο John McGuinness αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο ΤΤ το 1996 και μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει 19 νίκες σε διαφορετικές κατηγορίες από τις οποίες οι δύο τελευταίες το 2012. Ο Άγγλος κατέχει επίσης και το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Νησί το οποίο πέτυχε το 2009 (μέση ωριαία 211,75 χλμ./ώρα!)
Ο Dave Molyneux είναι γέννημα θρέμμα του Man και ξεκίνησε να αγωνίζεται το μακρινό 1985 και κέρδισε τον πρώτο του αγώνα το 1989. Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει 16 αγώνες με sidecar. Ο Molyneux κέρδισε επίσης δύο αγώνες στο ΤΤ πέρσι.