• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
10 βλάβες που μπορεί να σε αφήσουν στη μέση του πουθενά

10 βλάβες που μπορεί να σε αφήσουν στη μέση του πουθενά

Δες εδώ ποιά είναι τα πιο συνηθισμένα μηχανικά προβλήματα που μπορεί να σε ακινητοποιήσουν στη μέση του δρόμου.

Το να ακινητοποιηθείς στην άκρη του δρόμου από μηχανική βλάβη είναι σίγουρα μια δυσάρεστη κατάσταση που κανείς μοτοσυκλετιστής δεν θέλει να βιώσει. Εμείς παραθέτουμε τους πιο συνηθισμένους λόγους που μπορεί να «βάλουν φρένο» στη μετακίνηση ή το ταξίδι σου. Γνωρίζοντας από πριν τι μπορεί να πάει στραβά, ίσως αναγνωρίσεις από πριν τα σημάδια μιας βλάβης.  Αν πάλι βρεθείς ακινητοποιημένος θα ξέρεις τι να ελέγξεις και ίσως καταφέρεις να λύσεις το πρόβλημα επί τόπου. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Οι 10 συχνότερες βλάβες

1. Μπαταρία
Συνήθως η μπαταρία σε προειδοποιεί από πριν όταν πρόκειται να «παραδώσει πνεύμα». Αν δεις ότι η μίζα δεν γυρίζει με δύναμη, μάλλον η μπαταρία είναι στα τελευταία της. Μην αναβάλλεις την αντικατάστασή της γιατί υπάρχει περίπτωση να κάνεις μια στάση και μετά να μην παίρνει μπρός ο κινητήρας.

2. Μηχανικό πρόβλημα κινητήρα
Σε κάποιες περιπτώσεις οι ασυνήθιστοι μεταλλικοί ήχοι ή ο καπνός από την εξάτμιση, μπορεί να είναι ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τον κινητήρα. Μην αγνοήσεις αυτά τα σημάδια καθώς μια σοβαρή βλάβη στον κινητήρα καθοδόν θα δώσει τέλος στη μετακίνησή σου και ο γερανός θα είναι η μόνη λύση.

3. Δυναμό
Το δυναμό φροντίζει να φορτίζει η μπαταρία όσο ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας είναι σε λειτουργία. Αν χαλάσει, η μπαταρία θα μείνει από ρεύμα.

4. Τροφοδοσία
Η τροφοδοσία του κινητήρα γίνεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό ή καρμπυρατέρ. Αν προκύψει βλάβη, το μείγμα αέρα – καυσίμου δεν θα μπορεί να φτάσει στον κινητήρα, οπότε δεν θα μπορεί αυτός να λειτουργήσει.

5. Μίζα
Η μίζα είναι υπεύθυνη για την εκκίνηση του κινητήρα. Αν χαλάσει και η μοτοσυκλέτα δεν διαθέτει μανιβέλα, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

6. Εγκέφαλος
Οι σύγχρονες μοτοσυκλέτες είναι εξοπλισμένες με ένα σωρό ηλεκτρονικά συστήματα και κάποια από αυτά ελέγχονται από επιμέρους ηλεκτρονικές μονάδες διαχείρισης. Μια βλάβη σε κάποια ECU, ιδιαίτερα αν πρόκειται για αυτή του κινητήρα, θα ακινητοποιήσει τη μοτοσυκλέτα και θα χρειαστεί η επέμβαση εξειδικευμένου τεχνικού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »