1.442 παραβάσεις σε μία εβδομάδα – Πού έπεσαν τα περισσότερα πρόστιμα

18.594 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου.
18.594 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου.
Πρωτιά για την Αττική με 543 παραβάσεις.
Ποιες παραβάσεις καταγράφηκαν σε δίκυκλα και ηλεκτρικά οχήματα.
Πρόστιμο 350 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες.
18.594 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου.
Συνολικά 1.442 παραβάσεις σε οδηγούς και 132 σε επιβάτες καταγράφηκαν από την Ελληνική Αστυνομία την εβδομάδα από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου 2026, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους». Οι έλεγχοι έφτασαν τους 18.594 σε ολόκληρη τη χώρα και αφορούσαν οδηγούς και επιβάτες δικύκλων, αλλά και χρήστες ελαφρών προσωπικών ηλεκτρικών οχημάτων.
Πρόκειται για την 67η εβδομάδα της εκστρατείας, με την ΕΛ.ΑΣ. να συνεχίζει τους ελέγχους στον δρόμο, αλλά και σε επιχειρήσεις ενοικίασης δικύκλων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους επαγγελματίες διανομείς και στους εργοδότες τους.
Πατήσαμε τα 30 και γιορτάζουμε! – Σας κάνουμε δώρο ένα Honda NX500 E-Clutch
Πατήστε εδώ για να μπείτε στην κλήρωση!
Πρωτιά για την Αττική με 543 παραβάσεις.
Η Αττική συγκέντρωσε τις περισσότερες παραβάσεις, με 543, ενώ ακολούθησαν η Δυτική Ελλάδα με 186, τα Ιόνια Νησιά με 161 και η Κρήτη με 154. Στη Θεσσαλία καταγράφηκαν 115 παραβάσεις και στο Νότιο Αιγαίο 75.
Στις υπόλοιπες περιφέρειες, οι παραβάσεις ήταν 37 στη Θεσσαλονίκη, 34 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 28 στην Κεντρική Μακεδονία, 28 στην Πελοπόννησο, 25 στην Ήπειρο, 24 στο Βόρειο Αιγαίο, 24 στη Στερεά Ελλάδα και 8 στη Δυτική Μακεδονία.
Ποιες παραβάσεις καταγράφηκαν σε δίκυκλα και ηλεκτρικά οχήματα.
Σύμφωνα με την αναλυτική καταγραφή της ΕΛ.ΑΣ., 771 παραβάσεις αφορούσαν οδηγούς δικύκλων, μεταξύ των οποίων 14 εργαζόμενους σε υπηρεσίες διανομής. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 124 παραβάσεις σε επιβάτες δικύκλων, 523 σε οδηγούς ελαφρών προσωπικών ηλεκτρικών οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.) και 14 σε οδηγούς ATV.
Ωστόσο, υπάρχει αριθμητική απόκλιση στην επίσημη ανακοίνωση: οι επιμέρους κατηγορίες παραβάσεων οδηγών αθροίζουν σε 1.308, ενώ το συνολικό πλήθος που ανακοινώνεται είναι 1.442. Αντίστοιχα, για τους επιβάτες αναφέρονται συνολικά 132 παραβάσεις, αλλά εξειδικεύονται μόνο οι 124 που αφορούν επιβάτες δικύκλων. Τα στοιχεία δεν επιτρέπουν ασφαλές συμπέρασμα για τις υπόλοιπες παραβάσεις χωρίς διευκρίνιση από την Αστυνομία.
Πρόστιμο 350 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες.
Με βάση τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η μη χρήση κράνους από οδηγό δικύκλου επισύρει πρόστιμο 350 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 ημέρες. Οι ίδιες κυρώσεις προβλέπονται για τον οδηγό που δεν μεριμνά ώστε να φορά κράνος ο επιβάτης του.
Για τον επιβάτη δικύκλου που δεν φορά κράνος προβλέπεται πρόστιμο 350 ευρώ, ενώ για τον οδηγό ελαφρού προσωπικού ηλεκτρικού οχήματος το πρόστιμο ανέρχεται σε 30 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, οι ποινές αυξάνονται σημαντικά.
Η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει ότι η εκστρατεία θα συνεχιστεί με ελέγχους και ενημερωτικές δράσεις, με στόχο την καθολική χρήση πιστοποιημένου κράνους. Για τους αναβάτες, το κράνος παραμένει ένα από τα βασικότερα μέσα προστασίας σε περίπτωση ατυχήματος.
Τα δώρα δεν σταματάνε εδώ συνεχίζουμε με 2 μοτοσυκλέτες της ASUS:
Ένα ASUS CROSS X 125 & ένα ASUS ADV 125

