net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Με τον αριθμό 24, η μοτοσικλέτα της Πολυτίμης. Που να ήξερε τι την περίμενε στα χέρια της Ελληνίδας αγωνιζόμενης!

6η ημέρα - Matmata-Douz

Έκτη μέρα του αγώνα σήμερα με εκκίνηση και τερματισμό την Douz. Μια κυκλική διαδρομή 250χλμ για την κατηγορία amateur και 300χλμ για την κατηγορία pro. Ο προβλεπόμενος μέγιστος συνολικά χρόνος είναι 7 ώρες και η διαδρομή είναι όλη μια ειδική. Θα συναντήσουμε 5 σημεία ελέγχου ενώ το CP1/5 και CP2/4 είναι μαζί. Η εκκίνηση όπως κάθε μέρα στις 9.40 ξεκινώντας 4 μοτοσυκλέτες μαζί ανά λεπτό.

Ξεκινάω οδηγώντας από την εκκίνηση μέχρι το CP1
σε μια διαδρομή που εναλλάσσεται σε αμμώδεις και πετρωτούς δρόμους. Δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα και συνεχίζω για το CP2 γνωρίζοντας από την ενημέρωση, ότι η διαδρομή θα είναι δύσκολη διασχίζοντας και πάλι μαλακούς αμμόλοφους. Η βροχή της προηγούμενης νύχτας δεν έχει βοηθήσει και η άμμος παραμένει πολύ μαλακή και κάνει την οδήγηση για άλλη μια φορά εξαιρετικά δύσκολη. Η μοτοσικλέτα μου πέφτει πολλές φορές και κουράζομαι να την σηκώνω ξανά και ξανά. Είμαι εξουθενωμένη και φτάνω στο CP2 καθυστερημένη αλλά εντός χρόνου. Στάση για ανεφοδιασμό, τρώω κάτι ,πίνω ξανά νερό και συνεχίζω.

Ο αέρας φυσάει δυνατά και η οδήγηση είτε στην άμμο είτε στα πετρωτά γίνεται πολύ-πολύ δύσκολη. Προσπαθώ να κρατήσω έναν γρήγορο  ρυθμό αλλά δεν τα καταφέρνω. Είμαι μόνη μου στην διαδρομή και δεν συναντάω κανέναν για πολύ ώρα. Τα καταφέρνω αρκετά καλά με την πλοήγηση, αλλά δεν μου αρέσει που βρίσκομαι μόνη στο πουθενά με τον αέρα να με κρατάει πίσω. Προσπαθώ να μην χάνω το κουράγιο μου και συνεχίζω. Συναντάω μετά από αρκετή ώρα δύο Φιλανδούς που οδηγούν  παρέα. Με περιμένουν για λίγο και συνεχίζω μαζί τους. Δεν πρέπει να είσαι μόνη σου μου λένε. Είμαι αρκετά ταλαιπωρημένη κι έτσι με ανακούφιση δέχομαι την πρόταση τους. Είμαστε το ίδιο γρήγοροι - αργοί κι έτσι φτάνουμε όλοι μαζί στο CP3. Είμαστε και οι τρεις  μαζί με έναν ακόμα αναβάτη που συναντάμε εκεί, εκτός χρόνου κι έτσι συνεχίζουμε υποχρεωτικά το υπόλοιπο της διαδρομής από άσφαλτο.

Η οδήγηση στην άσφαλτο είναι βαρετή και η απογοήτευση μεγάλη. Κι εκεί που όλα δείχνουν δύσκολα το λαμπάκι στο οργανάκι της μοτοσικλέτας μου παραμένει φωτεινό, δείχνοντας ότι ο κινητήρας έχει πρόβλημα. Οδηγώ πολύ ανήσυχη με την ανασφάλεια ότι κάποια βλάβη έχει η μηχανή μου. Φτάνω στον τερματισμό πολύ κουρασμένη ξέροντας ότι έχω χρεωθεί ποινή για τα χαμένα CPS. Στο δρόμο για το ξενοδοχείο δεν σταματάω για βενζίνη μιας και η αγωνία ότι κάτι κακό συμβαίνει έχει μεγαλώσει. Πράγματι. Η μοτοσυκλέτα μου έχει χάσει τα νερά του ψυγείου και προφανώς ο κινητήρας έχει υπερθερμανθεί. Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα μέχρι αύριο. Μια μέρα έχει μείνει μόνο και πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρώσω τον αγώνα.

Το αποτέλεσμα της έκτης μέρας με φέρνει στην 31η θέση, έχοντας πάρει ποινή 6 ωρών για τα σημεία ελέγχου που έχασα. Το μόνο παρήγορο είναι ότι αρκετοί αναβάτες είχαν την ίδια τύχη με εμένα. Οι ποινές της προτελευταίας μέρας είναι πολλές.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ