net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Πολυτίμη Κυριακοπούλου σε μια στάση για ανεφοδιασμό, δίπλα στη μοτοσικλέτα της.

2η ημέρα - Douz-Gafsa

Δεύτερη  μέρα του αγώνα σήμερα με εκκίνηση την Douz και προορισμό την Gafsa. 330 χλμ συνολικά για την κατηγορία amateur και τα αυτοκίνητα, 310 για την κατηγορία pro. Ο  προβλεπόμενος χρόνος της διαδρομής 7-10 ώρες. Ο τερματισμός μου της προηγούμενης μέρας με φέρνει σχετικά μπροστά στην εκκίνηση κι αυτό με γεμίζει αισιοδοξία. Θα συναντήσουμε αμμόλοφους στην διαδρομή, κυρίως στα πρώτα χλμ αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής θα είναι σε πίστες. Θα διασχίσουμε μια αποξηραμένη λίμνη, το Bonanza Pass, Scuba Pass και το Thomas Garden. Τι να πω ακούγονται παραμυθένια.

Η μέρα έχει δύο ειδικές διαδρομές
μία των 110 χλμ περίπου και μία των 40χλμ και τρεις απλές διαδρομές μέχρι τον τερματισμό. Ξεκινάω και μετά από ένα μεγάλο κομμάτι οδήγησης σε αμμουδερές πίστες ακολουθεί οδήγηση σε  χωματόδρομους με κόκκινο χώμα και πολλές κοφτερές πέτρες. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί ο δρόμος κόβεται συνέχεια με εγκάρσια λούκια κι έτσι οι πτώσεις θα είναι οδυνηρές. Γρήγορα στο μέσο περίπου της πρώτης ειδικής αντιμετωπίζω πρόβλημα με το roadbook. Έχει κολλήσει  το ένα γρανάζι και  ακόμα και χειροκίνητα δεν μπορώ να το δουλέψω. Προσπαθώ να ακολουθήσω τους μπροστινούς αλλά η οδήγηση στην σκόνη τους με κάνει να πέσω δύο φορές. Στην δεύτερη πτώση χάνω το πίσω φρένο. Χάνω υγρά κι έτσι φαίνεται ότι δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω.

Οι πτώσεις και οι ατυχίες μου, roadbook και πίσω φρένο να μην δουλεύουν μου δημιουργεί μεγάλο εκνευρισμό, αλλά πρέπει να βρω τον ρυθμό μου και να συνεχίσω. Δεν πρέπει να ξαναπέσω, γιατί πεσμένη κάτω μέσα στην σκόνη δεν είμαι ορατή κι έτσι η σύγκρουση με τον οδηγό που έρχεται γίνεται τρομακτική και μόνο στην ιδέα. Φτάνω στο CP2 που είναι και το τέλος της απλής γίνεται  ανεφοδιασμός, ο μηχανικός ελέγχει το πίσω φρένο, αλλά δεν μπορεί να κάνει  τίποτα. Θα το φροντίσουν στον τερματισμό μου λένε. Το roadbook δεν  δουλεύει καθόλου αφού τα γρανάζια έχουν μετατοπιστεί από την θέση τους κι έτσι ούτε χειροκίνητα μπορεί να λειτουργήσει.

Έτσι αποφασίζω να ακολουθήσω κάποιον Ιταλό αναβάτη στην επόμενη ειδική. Σε κάποιο σημείο περίπου στο μέσο της ειδικής βρισκόμαστε χαμένοι. Ίσως και από ασάφεια του roadbook μιας και στο ίδιο σημείο έχουν χαθεί πολλοί, αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Τριγυρνάμε για περίπου μία ώρα κι έτσι αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε το ίχνος στο GPS για να φτάσουμε στο CP3. Εκεί ανακαλύπτουμε πως έχουμε χάσει ένα κρυφό σημείο ελέγχου και συγχρόνως βρισκόμαστε, για μονάχα 5 λεπτά, εκτός χρόνου κι έτσι πρέπει να επιστρέψουμε στον τερματισμό στην πόλη Gafsa από άσφαλτο. Αυτό σημαίνει 4 ώρες ποινή για το χαμένο κρυφό  CP και 2 ώρες για την εκτός χρόνου άφιξη στο επόμενο CP. Συνολικά 6 ώρες penalty γι αυτήν την μέρα.

Μεγάλη απογοήτευση για μένα. Πρέπει να φτάσω γρήγορα στο ξενοδοχείο να επισκευάσω το πίσω φρένο, να αντικαταστήσω το roadbook  με το δεύτερο που έχω μαζί μου και να ετοιμαστώ για την επόμενη μέρα. Το ξενοδοχείο μου είναι 12χλμ μακριά από αυτό της διοργάνωσης κι αυτό κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Φτάνω στο ξενοδοχείο κατά τις 5.00. Μένω μέχρι τις 8.30 με τους μηχανικούς για να επισκευάσουμε το μηχανάκι μου. Να κάνουμε εξαέρωση στο πίσω φρένο, να αλλάξω roadbook, να επισκευάσω τις χούφτες μου  κι έτσι χάνω την ενημέρωση που είναι στις 8.00, όπως κάθε μέρα, στο ξενοδοχείο μακριά μου.

Δυστυχώς τα νέα είναι πολύ άσχημα. Ο Άγγλος Wesley Beane, με το νούμερο 25 έχει μία θανάσιμη πτώση κι έτσι η αυριανή μέρα δεν θα πραγματοποιηθεί αγωνιστικά. Η οδήγηση μέσα στην σκόνη σε ένα τερέν με κοφτερές πέτρες και λούκια απαιτεί μεγάλη προσοχή κι έτσι οι μεγάλες ταχύτητες μπορεί να αποβούν  μοιραίες. Το αναγκαστικό διάλειμμα της επόμενης μέρας μου δίνει την δυνατότητα να επισκεφτώ το τοπικό νοσοκομείο για να βγάλω ακτινογραφίες στα δάχτυλα του αριστερού μου ποδιού που τραυματίστηκαν από πτώση μου μετά το τέλος της πρώτης μέρας πηγαίνοντας στην ενημέρωση. Με πονάνε πολύ και η εικόνα τους είναι αποκαρδιωτική. Εύχομαι να μην τα έχω σπάσει.

Στο νοσοκομείο αν και οι εγκαταστάσεις είναι αρχαίες οι γιατροί είναι εξαιρετικά ευγενικοί. Η ακτινογραφία δείχνει μικρό ράγισμα στο ένα δάχτυλο και η γιατρός μου προτείνει ξεκούραση, Αύριο θα κινηθούμε με κατεύθυνση την επόμενη πόλη Nefta, από άσφαλτο στην μνήμη του οδηγού που χάθηκε. Έτσι θα μπορέσω να ξεκουράσω λίγο το πόδι μου και να ετοιμαστώ για την επόμενη μέρα.

Αποτέλεσμα 2ης μέρας 55η. Το χειρότερο αφού χρεώθηκα με 4+2 ώρες ποινή για το κρυφό σημείο ελέγχου που έχασα και για την καθυστερημένη μου άφιξη στο επόμενο σημείο ελέγχου αντίστοιχα.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ