net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Θεαματικοί αμμόλοφοι που γεμίζουν το οπτικό πεδίο του αναβάτη, και απαιτούν προσοχή και σεβασμό.

1η ημέρα - χαμένες θέσεις

Πρώτη μέρα του αγώνα σήμερα και η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ άγχος. Εκατόν τριάντα χλμ συνολικά μόνο αμμόλοφοι και λίγες πίστες με μαλακή άμμο. Με δύο μέρες προπόνηση στους αμμόλοφους η αυριανή μέρα φαντάζει δύσκολη. Ώρα εκκίνησης για τις μηχανές στην κατηγορία pro 8.50, μετά τα αυτοκίνητα που θα ξεκινήσουν νωρίτερα. Θα ξεκινήσουμε 10 -10 μηχανές μαζί αφού δεν υπάρχει ακόμα κατάταξη που να καθορίζει την σειρά εκκίνησης. Η κατηγορία pro θα κάνει δύο κύκλους με μικρή διαφορά στην διαδρομή. Αν είναι πολύ κουραστικά για μένα θα σταματήσω στον ένα γύρο και θα συνεχίσω από αύριο στην κατηγορία amateur.

Τα πρώτα 7χλμ είναι πραγματικά πολύ δύσκολα, όπως έχουμε μάθει από την ενημέρωση. Από την εκκίνηση και μέχρι το CP1 η διαδρομή είναι σε μαλακούς αμμόλοφους. Προσέχω να μην κολλήσω αν και πολλές φορές συμβαίνει κι αυτό.. Κάνει πολύ ζέστη κι αυτό κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Φτάνω στο CP1 αφού έχω ήδη περάσει από ένα μυστικό CP στη διαδρομή. Είναι πολύ σημαντικό να μην χάσεις τα μυστικά σημεία ελέγχου γιατί για καθένα χρεώνεσαι με 4 ώρες ποινής ενώ για κάθε χαμένο προκαθορισμένο σημείο ελέγχου της διαδρομής μόνο με 2 ώρες.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην πλοήγηση τόσο στο roadbook  όσο και στην πυξίδα του GPS μιας και στους αμμόλοφους δεν υπάρχει διαδρομή, μόνο ροδιές αν και αυτές χάνονται αφού η άμμος είναι πολύ μαλακή. Από το CP1 στο CP2 και μετά στο CP3 Η διαδρομή είναι σε αμμόλοφους και αμμώδεις πίστες. Η πλοήγηση γίνεται πιο εύκολη και φτάνω χωρίς να έχω χάσει κανένα κρυφό σημείο ελέγχου. Φτάνω στο CP3 αρκετά κουρασμένη αλλά ξέρω ότι έχω ακόμα ένα CP και μετά ο τερματισμός.

Ξεκινάω μαζί με τον Edward από την Αυστραλία της ομάδας μου (MACAD/RNS). Είναι και για τους δυο μας η πρώτη φορά που οδηγούμε στους αμμόλοφους κι έτσι από ένα λάθος βρισκόμαστε έκτος διαδρομής κολλημένοι στην άμμο. Η κούραση δουλεύει αρνητικά κι έτσι το κάθε μέτρο φαίνεται χλμ. Κι εκεί που πιστεύω ότι δεν θα βγω ποτέ από εκεί μέσα, περνάει ένας καμηλιέρης με δύο καμήλες. Σκέφτομαι να τον σταματήσω, χρειάζομαι την μία για μένα και την άλλη για το μηχανάκι μου. Οι δυνάμεις μου με αφήνουν. Ο Ed έχει κολλήσει πολλές φορές κι αυτός μου λέει να συνεχίσουμε. Του προτείνω να επιστρέψουμε στο προηγούμενο CP  που είναι αρκετά κοντά μας. Κανείς δεν έχει περάσει τόση ώρα από το σημείο που είμαστε κι έτσι επιβεβαιώνεται το λάθος μας.

Φτάνοντας στο CP όλα μοιάζουν  ξεκάθαρα. Ξαναβρίσκουμε την διαδρομή κι έτσι αν και η οδήγηση είναι και πάλι στους μαλακούς αμμόλοφους, κινούμαστε με καλό ρυθμό και φτάνουμε στον τερματισμό χωρίς να έχουμε πάρει καμιά ποινή. Αποφασίζουμε και οι δυο μας να μην συνεχίσουμε για τον δεύτερο γύρο και κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσω στην κατηγορία pro αφού έχοντας κάνει μόνο ένα γύρο θα χρεωθώ με ποινή.

Έτσι αλλάζω κατηγορία σε amateur, και θα προσπαθήσω να ολοκληρώσω τον αγώνα μου σε αυτή. Η πρώτη μέρα ήταν αρκετά δύσκολη για μένα αφού η εμπειρία μου στην οδήγηση στους αμμόλοφους είναι μηδαμινή. ”Many soft dunes, which can be like hell “ είπαν στην ενημέρωση κι έτσι ήταν. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην πορεία που διαλέγεις ανάμεσα στους αμμόλοφους και σίγουρα πρέπει να κινείσαι διαρκώς με ροή για να αποφεύγονται οι στάσεις και τα κολλήματα.

Είμαι αρκετά ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και τελικά η πλοήγηση με μοίρες και το διάβασμα του roadbook από κάτω προς τα πάνω, ανάποδα δηλαδή από ότι έχουμε συνηθίσει, δεν με προβλημάτισε ιδιαίτερα.

Αποτέλεσμα σημερινής μέρας 16η. Όχι και άσχημα για πρώτη μέρα.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ