Το motocross πρότζεκτ της Ducati αποκτά έναν 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο τιμόνι του

Το motocross πρότζεκτ της Ducati αποκτά έναν 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο τιμόνι του

Μετά την Triumph και η Ducati μπαίνει στο χορό του Motocross. Βάζει στο πρότζεκτ τον Toni Cairoli, 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Motocross, τον οποίο πήρε από την ΚΤΜ. Ο στόχος είναι οι wildcard συμμετοχές το 2024 και η πλήρης συμμετοχή στο Παγκόσμιο το 2025

H KTM επιβεβαίωσε τα νέα της αποχώρησης του 9 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Tony Cairoli. Μια ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιγράφει την πορεία του Ιταλού πολυπρωταθλητή μαζί τους.

«Ευχαριστούμε Tony! Από όταν ήρθε στην Red Bull KTM Factory Racing στο τέλος του 2009, ο Cairoli κατέκτησε 6 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Motocross, παίζοντας κομβικό ρόλο στην επιτυχία της εταιρείας, την εικόνα της ΚΤΜ και την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας. Από όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2021, ο Tony είχε μεταφερθεί σε ρόλο συμβούλου στην ομάδα, πριν γίνει team manager το 2023. Παρόλα αυτά, από σήμερα ο Tony αποχωρεί από την οικογένεια της ΚΤΜ για να κυνηγήσει άλλα projects, στα οποία του ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

Τα νέα αυτά πρότζεκτ στα οποία αναφέρεται η λιτή ανακοίνωση της KTM αφορούν την είσοδο της Ducati στον κόσμο του Motocross. Ήδη πριν λίγο καιρό είδαμε την Triumph να παρουσιάζει την χωμάτινη μοτοσυκλέτα Motocross της, με τον Ricky Carmichael να έχει ηγετικό ρόλο στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας.

Κάπως έτσι λειτουργεί και η Ducati, παίρνοντας ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου και βάζοντάς το στο «τιμόνι» των εξελίξεων.

Μένει να δούμε πότε θα δημοσιοποιηθούν τα πρώτα βήματα αυτής της συνεργασίας, που σκοπό έχει  όχι απλά την είσοδο της Ducati στο χώμα, αλλά το να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις Παγκόσμιες πίστες Motocross.

Οι φήμες λένε ότι ο στόχος είναι η συμμετοχή στο Ιταλικό Πρωτάθλημα και κάποιες wild card συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2024 και μετά η συμμετοχή στο MXGP Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2025. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, εξετάζεται και η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2 το 2026 και αργότερα στο AMA Supercross.