net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οικονομικά scooter 100-125 κ.εκ.

Ίσως η πιο διαδεδομένη κατηγορία scooter που κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους. Τυχαίο; Καθόλου. Οικονομικό; Προφανώς! Το πρώτο δίκυκλο, το μεταφορικό μέσο για τη δουλειά, ο «κουβαλητής» για τα ψώνια, η αφορμή για μια βόλτα... ένα οικονομικό scooter για την πόλη και για όλα τα γούστα.

 
Aprilia Sport City 125: Για την κίνηση και όχι μόνο
Τιμή: 1.730 ευρώ

Το Sport City 125 της Aprilia συνδυάζει το δυναμικό σχεδιασμό με την τελευταία τεχνολογία. Η ιταλική εταιρεία δίνει τη λύση στους αναβάτες που θέλουν ένα πρακτικό, ασφαλές και ευέλικτο scooter, ικανό να τα βγάλει πέρα στην κίνηση της πόλης, παρέχοντας παράλληλα άνεση, οικονομία, ικανοποιητικές επιδόσεις και υψηλό επίπεδο ασφάλειας κάτω από όλες τις συνθήκες. Το Sportcity μπορεί να σχεδιάστηκε για τη μετακίνηση μέσα στην πόλη, ωστόσο, είναι ικανό για πολλά παραπάνω. Η Aprilia κατασκεύασε ένα εξελιγμένο scooter, έτοιμο να ανταγωνιστεί στην κατηγορία του. Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του είναι το σύστημα πέδησης που φέρει με τους δύο δίσκους μεγάλων διαμέτρων, ενώ αρκετά θα εκτιμηθούν τόσο ο χώρος αποθήκευσης όσο και το πλάτος της πλατφόρμας κάτω από τα πόδια του αναβάτη, που επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση αυτών στο έδαφος.

Derbi Sonar 125: Εύκολη αρχή
Τιμή: 1.932 ευρώ

Το Derbi Sonar 125 είναι μια πρόταση που απευθύνεται σε κάθε αρχάριο αναβάτη, χάρη στη φιλικότητά του και την ευκολία χειρισμών που παρέχει για τον πλήρη έλεγχό του. Ωστόσο, οι μικρές του διαστάσεις, το χαμηλό του βάρος και οι ικανοποιητικές επιδόσεις του μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα και σε κάποιον πιο έμπειρο που επιθυμεί να κινείται με ευελιξία και σβελτάδα στο κέντρο της πόλης.

Gilera Runner ST 125: Sportive και άνετο
Τιμή: 2.815 ευρώ

Το Gilera Runner ST 125 διαθέτει -και με το παραπάνω- όλα τα στοιχεία που οφείλει να έχει κάθε scooter που σέβεται τον εαυτό του. Είναι ευέλικτο και με πλούσιο standard εξοπλισμό, όπως ζελατίνα και πρακτική σχάρα, ενώ παράλληλα φέρει όλα τα απαραίτητα «sport» συστατικά, όπως νεύρο από τον κινητήρα, εξαιρετικό «στήσιμο» και σχεδίαση που υπερτονίζει τον ατίθασο χαρακτήρα του. Το Runner ST 125 έρχεται να εξυπηρετήσει την καθημερινή ανάγκη για λειτουργικότητα και ασφάλεια, με σπορ σχεδίαση και το στιλ οδήγησης της Gilera.

Honda Lead 110i: Τα πρώτα βήματα
Τιμή: 2.125 ευρώ

Μια φρέσκια πρόταση που όμως έχει να επιδείξει χρόνια ιστορίας αποτελεί το Lead 110i, ένα από τα πλέον κατάλληλα scooter για όσους δεν είχαν έως τώρα την παραμικρή επαφή με δίκυκλα. Οι μαζεμένες διαστάσεις του, το χαμηλό ύψος σέλας και το μικρό του βάρος επιτρέπουν στον καθένα (ανεξαρτήτως ηλικίας, εμπειρίας ή σωματότυπου) να νιώθει ασφαλής και αισιόδοξος πάνω στη σέλα του. Η πολιτισμένη και φιλική λειτουργία του Lead 110i δεν τρομάζει, με αποτέλεσμα να καθίσταται αγαπητό σε όλους.

Honda PCX 125 : Το μέλλον είναι τώρα
Τιμή: 2.510 ευρώ

Κρατώντας χαμηλούς τόνους για την τεχνολογική υπεροχή του scooter της και θέλοντας να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις τον ανταγωνισμό, η Honda φρόντισε, πριν βγάλει στον έξω κόσμο το «καμάρι» της, να το εξοπλίσει με τα καλύτερα δυνατά εφόδια: αισθητική, ποιότητα κατασκευής, χώρους και ποιότητα κύλισης. Ακόμα και αν αγνοήσετε την τόσο χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και την ευαισθησία που δείχνει στο περιβάλλον, το PCX αποτελεί ένα ολοκληρωμένο, ιδιαίτερα καλό και μαγικά αγχολυτικό scooter. Εν ολίγοις, η Honda με το PCΧ ανοίγει το δρόμο στα φτηνά, πράσινης λογικής και τεχνολογικά προηγμένα δίκυκλα.

Kymco Agility City 125: Όνομα και ιδιότητα
Τιμή: 1.725 ευρώ

Το λέει και το όνομά του. Το Kymco Agility City έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τον αναβάτη του στους δρόμους της πόλης, με ευελιξία, ασφάλεια και όσο πιο οικονομικά γίνεται. Μεγάλο ατού, τα δισκόφρενα εμπρός και πίσω, σε συνδυασμό με τους τροχούς των 16 ιντσών (με στάνταρ αλουμινένιες ζάντες). Όσον αφορά στην εμφάνιση, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ανταγωνιστές του. Με το σπορ σχεδιασμό του και τον μπόλικο αποθηκευτικό χώρο του, κερδίζει μια θέση στη λίστα επιλογών για αγορά scooter των νέων οδηγών.

Peugeot SumUp 125: Σπορ άνεση
Τιμή: 1.629 ευρώ

Κοιτώντας το Sum Up με τους διπλούς προβολείς αλογόνου, τις ζάντες αλουμινίου και τα σπορ ελαστικά, μας έρχεται στο μυαλό ένα από τα πιο διάσημα scooter της Peugeot, το Speedfight. Παρ’ όλα αυτά, το νέο scooter της εταιρείας προσφέρει την άνεση, την πρακτικότητα και την εμφάνιση που κάθε νέος αναβάτης αναζητά από το πρώτο του δίκυκλο. Η φαρδιά σέλα και το επίπεδο τμήμα για τα πόδια προσφέρουν χώρο και άνεση σε αναβάτη και συνεπιβάτη, ενώ η φαρδιά ποδιά παρέχει μέγιστη προστασία σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Τέλος, ικανοποιητικός είναι ο χώρος κάτω από τη σέλα, ενώ το ντουλαπάκι μπροστά θα φιλοξενήσει κάποια χρήσιμα για εσάς μικροπράγματα, στα οποία θέλετε να έχετε άμεση πρόσβαση.

Peugeot Vivacity 125: Σοβαρότητα σε 2 ρόδες
Τιμή: 1.789 ευρώ

Το Vivacity είναι ένα «ζωηρό» scooter, που όμως παρέχει όλη αυτή την ατίθαση φύση του κάτω από τον πλήρη έλεγχο της σοβαρότητας. Η αισθητική του και ο πολυμορφικός του χαρακτήρας θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα από ένα ώριμο ηλικιακά κοινό που επιθυμεί να κάνει τη μετάβαση από το αυτοκίνητο σε κάποιο δίκυκλο πόλης. Σε αυτό το κοινό, το Vivacity θα χαρίσει στοιχεία διαφορετικότητας και ευκολίες ενός μικρού αυτοκινήτου (με 35 λίτρα ελεύθερου χώρου), μεταφέροντάς το καθημερινά στη δουλειά του άνετα και ατσαλάκωτα.

Piaggio Liberty 125: Το άριστο
Τιμή: 1.965 ευρώ

Είναι άνετο, πρακτικό, οικονομικό και διαθέτει μεγάλους τροχούς. Το Piaggio Liberty 125 χαρίζει απόλυτη ελευθερία στην καθημερινή μετακίνηση του αναβάτη του, με βασικότερο σημείο αναφοράς πάνω του, τον κινητήρα του. Η επιτυχία του Liberty οφείλεται όμως και στην άνεση που παρέχει. Στην πόλη, το μποτιλιάρισμα και η πυκνή κυκλοφορία δεν αποτελούν ουσιαστικό πρόβλημα για το μικρό scooter, που χωράει παντού και πάντα. Η οδική συμπεριφορά του είναι εξαιρετική και δεν επηρεάζεται, ακόμα και αν υπάρχει δεύτερο άτομο στη σέλα του, χάρη στους μεγάλους τροχούς, το άκαμπτο πλαίσιο και τις σφιχτές αναρτήσεις του.

Piaggio Fly 100: Το πανάλαφρο
Τιμή: 1.550 ευρώ

Το μικρό, μονοκύλινδρο, τετράχρονο scooter της Piaggio φαντάζει ένα από τα ιδανικότερα για την κυκλοφορία εντός πόλης. Λεπτό, φινετσάτο και πάνω απ’ όλα ελαφρύ, θα σας πάει από το ένα σημείο στο άλλο με το ελάχιστο άγχος και το μέγιστο κράτημα. Η σταθερότητα και η ευελιξία του στην κίνηση έχουν συμμάχους τους τροχούς των 12 ιντσών και τα μεγάλα ελαστικά, που δίνουν πολύ καλή αίσθηση στο χειρισμό. Τέλος, με 105 κιλά -αποτελώντας μάλιστα το ελαφρύτερο scooter του αγοραστικού μας- καθίσταται ακόμη πιο μανιτζέβελο στην καθημερινή «μάχη» των δρόμων.

Piaggio Carnaby 125: Η χρυσή τομή
Τιμή: 2.995 ευρώ

Ένα από τα πρόσφατα scooter με μεγάλους τροχούς από την Piaggio, το οποίο ήρθε να καλύψει το κενό ανάμεσα στο Beverly GT και το μικρό Liberty. Ο κινητήρας του εκφράζει τη δύναμή του, τα ελαστικά, τα φρένα και το πλαίσιό του εγγυώνται το κράτημα και την ασφάλεια, ενώ οι αναρτήσεις του παρέχουν άνεση σε παντός τύπου έδαφος. Το Carnaby είναι ελαφρύ, ευκίνητο και εύκολο στην οδήγηση και διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να… επιβιώσει στην πόλη, αλλά και σε μία απαιτητική αγορά, όπως είναι αυτή των μικρομεσαίων scooter.

SYM Mio 100: Κλασσικό και funky!
Τιμή: 1.895 ευρώ

Το SYM Mio 100 είναι ένα μικρό scooter, κατάλληλο για την κίνηση στην πόλη. Παρά το γεγονός ότι η γλυκιά του αισθητική μπορεί να σας μπερδέψει, αποδεικνύεται αρκούντως σκληρό και ανεκτικό, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της αστικής μετακίνησης. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μοντέλο που συνδυάζει την ομορφιά με την πρακτικότητα. Σε ό,τι αφορά την πρώτη, ακόμη κι αν η αισθητική του δεν ανταποκρίνεται στα γούστα σας, δεν μπορείτε παρά να παραδεχτείτε ότι, αντικειμενικά, αποτελεί ένα όμορφο scooter. Όσο για την πρακτικότητα, καταφέρνει να την προσφέρει, ειδικά μέσα στην πόλη, χάρη στις μικρές του διαστάσεις -κι ας κληθείτε να θυσιάσετε κάποια πράγματα εξαιτίας τους.

SYM Symphony 125: Μελωδικές επιδόσεις
Τιμή: 1.730 ευρώ

Το Symphony συνδυάζει πολλές αρετές και το κάνει με μαεστρία: είναι οικονομικό, φιλικό, μικροκαμωμένο και πανεύκολο στην οδήγηση. Οι μικρές του διαστάσεις αποτελούν πλεονέκτημα για τους άπειρους αναβάτες, οι οποίοι πάνω στη σέλα του έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Πάντως, οι μικρές του διαστάσεις δεν σημαίνουν και μικρές επιδόσεις. Αντιθέτως, με ισχύ στα στάνταρ της κατηγορίας, αλλά και με ένα μοτέρ που εντυπωσιάζει με τη δυναμική λειτουργία του, το Symphony δεν θα απογοητεύσει τον αναβάτη του όταν απαιτήσει το κάτι παραπάνω.

SYM Jet4 125: Το μοντέρνο
Τιμή: 1.695 ευρώ

Δείχνοντας κατανόηση στις ανάγκες των σύγχρονων μοτοσικλετιστών κατά τις μετακινήσεις τους, το Jet4 125 φέρει νεανικό, μοντέρνο και αεροδυναμικό design. Το νέο design συνεισφέρει στην καλύτερη προστασία του αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης και συνεπώς, στην ασφαλέστερη μετακίνησή του. Επίσης, με τον πλήρη πίνακα ψηφιακών οργάνων που φέρει, ο κάτοχός του μπορεί να λαμβάνει ευκολότερα πληροφορίες για την κατάσταση του scooter, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από την οδήγηση. Οι μοντέρνοι και ισχυροί εμπρόσθιοι προβολείς παρέχουν επαρκή φωτισμό, εξυπηρετώντας κατά την κίνηση υπό αντίξοες συνθήκες.

Vespa 125 S: Κλασικά μοναδική
Τιμή: 3.310 ευρώ

Με σχεδίαση που παραπέμπει στα κλασικά μοντέλα της δεκαετίας του ’70, η Vespa 125 S αποτελεί μια «νοσταλγική» πρόταση στις αστικές μετακινήσεις, εφοδιασμένη όμως με σύγχρονη τεχνολογία και συνδυάζοντας τετράχρονο κινητήρα, αυτόματη μετάδοση και χαμηλό κόστος χρήσης. Η οδήγηση της 125 S στην πόλη αποτελεί ευχάριστη εμπειρία, αφού το χαμηλό κέντρο βάρους προσδίδει ευελιξία και ανάλαφρη αίσθηση, επιτρέποντας την κίνηση σε συνθήκες ασφυκτικού μποτιλιαρίσματος χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Yamaha Cygnus X 125: Βόλτες με χάρη
Τιμή: 2.895 ευρώ

Το μικρό του βάρος και οι ανάλογες διαστάσεις του θα βοηθήσουν τον αναβάτη να ελιχθεί με περισσή ευκολία ανάμεσα στα σταματημένα αυτοκίνητα. Οι 12άρηδες τροχοί και η μαλακή λειτουργία των αναρτήσεων θα τον κρατήσουν ξεκούραστο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα ο χρόνος να «πετάει» πάνω στη σέλα του. Ο κινητήρας του είναι ζωηρός στις εκκινήσεις, ενώ βοηθά αρκετά και στις μικρές, αλλά αναγκαίες, προσπεράσεις εντός πόλης. Ο χώρος κάτω από τη σέλα του είναι αρκετά μεγάλος και ικανός να χωρέσει, πέρα από ένα full face κράνος, αρκετά μικροαντικείμενα.

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ