net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Κουκλί στο κοκκινόμαυρο το GSX-R.

Το πρώτο μοντέλο του 1985, δίπλα στο επετειακό των 30 ετών, αυτό το 2015.

Επετειακό GSX-R1000 και στην Indianapolis

Ο αγώνας του αμερικανικού πρωταθλήματος SBK, MotoAmerica, θα διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο μαζί με το GP της Indianapolis και εκεί ο αναβάτης της Suzuki, Roger Hayden θα τρέξει με πολύ ιδιαίτερο επετειακό GSX-R1000

 
Σε αντίθεση με τα άσπρα-μπλε GSX-R που έτρεξαν στη Γερμανία οι δύο αναβάτες της Ecstar Suzuki MotoGP, εδώ η αμερικανική Suzuki έχει επιλέξει έναν άλλο χρωματισμό που συνδυάζει τα 30 χρόνια της δημοφιλούς οικογένειας Sport μοτοσικλετών, αλλά έχει και μια χροιά αμερικανικής παράδοσης.

Ο κόκκινος-μαύρος χρωματισμός είναι βγαλμένος από τα ιστορικότερα κιτάπια του αμερικανικού μοτοσικλετισμού για να μας θυμίσει τον Kevin Schwantz όταν καβάλησε το GSX-R750 στο ντεμπούτο του για την αγορά των ΗΠΑ, στο πρωτάθλημα AMA Superbikes με τη Yoshimura το 1986.

Εκτός από το χρωματισμό αυτόν λοιπόν, ο Roger Hayden (μεγαλύτερος αδελφός του γνωστού Nicky Hayden) θα φορά και την ανάλογη δερμάτινη φόρμα που σίγουρα θα θυμίσει πολλά στον Schwantz – ο οποίος αναμφίβολα θα είναι παρών στην πίστα Indianapolis Speedway αυτό το σαββατοκύριακο.

Ο ίδιος θυμάται πως, "οδήγησα πρώτη φορά το GSX-R το 1985 στον οκτάωρο αγώνα αντοχής της Suzuka με τον Graeme Crosby. Στις ΗΠΑ τα GSX-R δεν έφτασαν πριν το 1986, αλλά τα τρέξαμε στο αμερικανικό πρωτάθλημα Superbikes το 1986 and 87. Κέρδισα τη Daytona 200 με ένα Suzuki GSX-R το 1988 και συνέχισα να τρέχω τον οκτάωρο αγώνα μέχρι και τη σεζόν του 1992. Για μένα το Suzuki GSX-R είναι ο ορισμός της σπορ μοτοσικλέτας. Όταν βγήκε το GSX-R άλλαξε τον κανόνα των σπορ μοτοσικλετών και συνεχίζει να εξελίσσεται έκτοτε.”

 

SUZUKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ