net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αν και ξεκίνησαν ουσιαστικά από την 32η θέση, οι αναβάτες της Kawasaki κατάφεραν τελικά να πάρουν τη νίκη στον θρυλικό αγώνα.

Οι τρεις πρώτες ομάδες στο βάθρο μετά από έναν δύσκολο αγώνα.

24 ώρες Bol d Or: Νίκη για Kawasaki

Μετά από ένα πολύ δύσκολο αγώνα η Kawasaki SRC κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον θρυλικό αγώνα. Τρίτη σερί νίκη για τους «πράσινους» στο Bol d΄Or.

 
Το 78ο Bol d΄Or που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Απριλίου ήταν ένα από τα πιο επεισοδιακά των τελευταίων ετών με αρκετές από τις κορυφαίες ομάδες που θα διεκδικούσαν τη νίκη (Yamaha Austria Racing Team-YART, Suzuki Endurance Racing Team-SERT και Honda Racing), να αποσύρονται κατά τη διάρκεια του αγώνα λόγω μηχανικών προβλημάτων και πτώσεων.

Αυτό δεν έκανε πιο εύκολο το έργο της Kawasaki αφού προβλήματα αντιμετώπισε και η δική της ομάδα πριν ακόμη ξεκινήσει ο αγώνας! Ο αναβάτης της SRC, Matthieu Lagrive, σημείωσε πτώση στα ελεύθερα δοκιμαστικά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην  πλάτη, αν και τελικά μπόρεσε να συνεχίσει. Με τον αγώνα να ξεκινά με βροχή, πτώση σημείωσε και ο άλλος αναβάτης της ομάδας, Gregory Leblanc, μόλις στον έκτο γύρο καταφέρνοντας να ξαναμπεί στον αγώνα στην 32η θέση! Με το Lagrive να αποσύρεται τελικά από τον αγώνα ύστερα από δύο αλλαγές το βάρος για τη νίκη (αλλά και τον τερματισμό) έπεσε στους Leblanc και Nicolas Slachaud. Οι δυο τους έκαναν ένα εκπληκτικό come back που τους είδε να παίρνουν την πρωτοπορία του αγώνα το πρωί της Κυριακής, μετά και την αποχώρηση της Honda Racing (μηχανικό πρόβλημα) και της Yamaha YART (πτώση). Με τη διαφορά από τη δεύτερη ομάδα που τους ακολουθούσε να βρίσκεται στους πέντε γύρους και να απομένονυ τρεις ώρε για τη λήξη του αγώνα, η Kawasaki SRC έφτασε μέχρι το τέλος χωρίς άλλα προβλήματα και κατέκτησε τη νίκη.

«Αυτή είναι η τρίτη σερί νίκη μου στο Bol d΄Or με την Kawasaki. Δεν μπορώ να πω ότι είναι η πιο όμορφη, αλλά σίγουρα ήταν η πιο σκληρή! Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που άλλαζαν συνέχεια και με την πρόωρη αποχώρηση του Matthieu, μοιράσαμε τους γύρους με τον Nicolas. Για αυτό και θα πονάω πολύ σήμερα το βράδι αλλά θα είμαι πολύ χαρούμενος.», δήλωσε ο Leblanc μετά το τέλος του αγώνα.»

Ο διευθυντής της ομάδας εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του: «Για να είμαι ειλικρινής ήταν πολύ δύσκολο για μένα να φανταστώ ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τη νίκη. Είμαι συνηθισμένος στους αγώνες αντοχής αλλά μπορώ να πω ότι αυτός ήταν ο δυσκολότερος που έχω αντιμετωπίσει. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ομάδας και σίγουρα και τους τρεις αναβάτες μου. Ο Matthieu έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε με τον τραυματισμό του και οι Nicolas and Gregory έκαναν φανταστική δουλειά με τη μοτοσικλέτα. Δεν μπορώ να ξεχάσω την υποστήριξη της Pirelli που μας βοήθησε πολύ στο να πάρουμε αυτή τη τρίτη σερί νίκη στο Bol d΄Or.

Για την ιστορία στο δεύτερο σκαλί του βάθρου (πέντε γύρους πίσω από τους νικητές), βρέθηκε η Yamaha Racing - GMT 94 – Michelin και στην τρίτη (12 γύρους πίσω) η  Team Bolliger Switzerland.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ