Aprilia Tuareg 660: Ιδανικός περιπλανητής για τα τερέν της Ελλάδας
Aprilia Tuareg 660: Ιδανικός περιπλανητής για τα τερέν της Ελλάδας
Aprilia Tuareg 660: Ιδανικός περιπλανητής για τα τερέν της Ελλάδας
Aprilia Tuareg 660: Ιδανικός περιπλανητής για τα τερέν της Ελλάδας
  • Aprilia Tuareg 660: Ιδανικός περιπλανητής για τα τερέν της Ελλάδας
  • Aprilia Tuareg 660: Ιδανικός περιπλανητής για τα τερέν της Ελλάδας
  • Aprilia Tuareg 660: Ιδανικός περιπλανητής για τα τερέν της Ελλάδας
  • Aprilia Tuareg 660: Ιδανικός περιπλανητής για τα τερέν της Ελλάδας

Aprilia Tuareg 660: Ιδανικός περιπλανητής για τα τερέν της Ελλάδας

Mέση κατανάλωση 4,4 lt/100km και βάρος 204 κιλά.
Απόδοση 80 ίππων & σύστημα APRC.
Εργονομία και πέδηση.
Θες να την οδηγείς κάθε μέρα.

Mέση κατανάλωση 4,4 lt/100km και βάρος 204 κιλά

Η Aprilia Tuareg 660 μπαίνει δυνατά στον ανταγωνισμό των μεσαίων On-Off με γερό χαρτί τα μόλις 187 κιλά χωρίς υγρά και με πλήρες υγρά να σκαρφαλώνει στα 204 κιλά. Η κατανάλωση του κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, ξεκινώντας από 3,7 lt/100km εώς και τα 6,2 lt/100km με μέσο όρο τα 5,2 lt/100km σε μικτή χρήση. Όταν η TFT οθόνη θα καλεστεί να σου δείξει το τριψήφιο νούμερο της τελικής της ταχύτητας, θα δεις τα 210 km/h. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ ανέρχεται στα 18 lt, όπου με ένα γέμισμα στο ντεπόζιτο μπορείς να βγάλεις κοντά στα 360 χιλιόμετρα αυτονομίας.
 

Απόδοση 80 ίππων & σύστημα APRC

Η Aprilia Tuareg 660 έχει έναν πρόθυμο και ορεξάτο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 659 κ.εκ αποδίδοντας 80 ίππους στις 9.250 σ.α.λ με μέγιστη ροπή 70 Nm και σημαντική αύξηση της καμπύλης στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Διαθέτει την πλατφόρμα ηλεκτρονικών βοηθημάτων APRC (Aprilia Performance Ride Control)  με ATC (έλεγχο πρόσφρυσης), ACC (Cruise Control), AEM (χαρτογράφηση κινητήρα), AEB (φρένο κινητήρα, το οποίο συνδυάζεται με το ηλεκτρονικό γκάζι Ride by Wire. Είναι εξοπλισμένη με 4 οδηγικά προγράμματα (Urban, Explore, Off road, Individual) όπου μπορείς να παραμετροποιήσεις τα δύο εξΆ αυτών.  Το πλήθος ηλεκτρονικών που μας προσφέρει από πληροφορίες η TFT οθόνη 5 ιντσών μαζί με τη θύρα usb συμπληρώνουν το πάζλ των σύγχρονων πινελιών της Tuareg.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εργονομία και πέδηση

Η σέλα της Aprilia Tuareg 660 έχει καλό αφρώδες υλικό με σωστή εργονομία βοηθώντας να διανύσουμε μεγάλες αποστάσεις χωρίς κούραση. Μπορεί να δεχτεί και άλλο τύπο σέλας για πιο Off road διαδρομές, ώστε να μας φέρει σε ψηλότερη θέση οδήγησης και να μπορούμε να γλιστράμε προς το μπροστινό της μέρος. Με το που ανεβαίνεις πάνω στη σέλα της σου αποπνέει ότι είναι μία γνήσια On-Off μοτοσικλέτα και πλήρως προσαρμόσιμη στα μέτρα του κάθε αναβάτη. Τα 860χιλ που χωρίζουν τη σέλα από το έδαφος σε τοποθετούν μέσα στη μοτοσικλέτα. Τα λάστιχα στα πατητήρια τα οποία βγαίνουν χωρίς χρήση εργαλειών βοηθάνε στο να τα βγάζεις και να τα βάζεις όποτε θέλεις, αναλόγως το τερέν που επιλέγεις να κινηθείς. Φέρει αναρτήσεις της Kayaba και φρένα της Brembo. Το ντεπόζιτο της είναι στενό όπου αυτό βοηθάει στη σωστή στήριξη των ποδιών για όρθια θέση οδήγησης σε εκτός δρόμου διαδρομές. Έχει μπροστινό τροχό 21 ιντσών, πίσω 18 ιντσών με ακτίνες και είναι tubeless. Με ρυθμιζόμενο πιρούνι των 43χλστ και πίσω αμορτισέρ με μοχλικό μπορείς να την φέρεις στα μέτρα σου.
 

Θες να την οδηγείς κάθε μέρα

Η καθημερινότητα πλέον γίνεται ευχάριστη οδηγώντας  τον περιπλανητή Tuareq 660. Με έναν μαγικό τρόπο, σου λέει “Καλημέρα” και το κλειδί βρίσκεται ήδη πάνω στον διακόπτη. Πατάς μίζα, κάθεσαι πάνω στις μαλακές αναρτήσεις και ξεκινάς χαλαρά να γράφεις πορεία για την εργασία σου! ¶ξαφνα εκεί που πηγαίνεις βλέπεις ότι έχεις ξεκινήσει νωρίτερα και δημιουργεί το μυαλό σου μία εικόνα ότι βρίσκεσαι σκονισμένος κάνοντας μία σύντομη διαδρομή μέσα από το βουνό. Σκέφτεσαι, γιατί δεν το κάνω πραγματικότητα… Κουμπώνεις 1η , ανοίγεις απότομα το γκάζι και ο κινητήρας που θυμίζει V2 με χρονισμό ανάφλεξης 270ο σε προδιαθέτει να ξεκολλάει ο μπροστινός τροχός από το έδαφος προσφέροντας έντονα χαμόγελα μέσα από το κράνος! ¶ξαφνα, δεν έχεις καταλάβει για πότε έχεις βρεθεί από την άσφαλτο στο χώμα και απολαμβάνεις το φυσικό τοπίο. Οι μεγάλες διαδρομές των 240χλστ που προσφέρουν οι αναρτήσεις, δεν σε κάνουν να το σκεφτείς καθόλου εκείνο το άλμα που αχνοφαίνεται στον ορίζοντα. Κάθεσαι και χαζεύεις από ψηλά τις εικόνες που συνθέτουν το τοπίο! Πήρες την ανάσα σου και ξεκινάς να κατηφορίζεις, βλέπεις το τελευταίο χωμάτινο κομμάτι, απενεργοποιείς το traction control και βγαίνεις με διπλωμένο το πίσω μέρος της μοτοσικλέτας… Το χαμόγελο και η εφορία που νοιώθει η ψυχή σου εκείνη την ώρα δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο από το να ξεκινήσεις την ημέρα σου με θετική διάθεση!
Η τιμή της Aprilia Tuareg 660 ξεκινάει από 12,990 ευρώ.