net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

GTR 1400: Με night vision το 2010!

Επιβεβαιώνεται η φήμη που είχε «κυκλοφορήσει» νωρίτερα φέτος, σχετικά με τη πρόθεση της Kawasaki να τοποθετήσει σύστημα night vision στη τουριστική ναυαρχίδα GTR 1400. Η μοτοσικλέτα θα παρουσιαστεί στις εκθέσεις του Νοεμβρίου και η διάθεση της στην αγορά, θα αρχίσει από το 2010.

 
Μια τεχνολογία που αποτελεί μέχρι στιγμής προνόμιο των πολυτελών αυτοκινήτων θα εφαρμοσθεί και στις μοτοσικλέτες, με την αρχή να γίνεται από τη GTR1400 του 2010. To κορυαφαίο touring μοντέλο της Kawasaki που ήδη συμπεριλαμβάνει στον standard εξοπλισμό του στοιχεία όπως ο μεταβλητός χρονισμός των βαλβίδων, η εκκίνηση χωρίς κλειδί και οι αισθητήρες real-time παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, θεωρείτε μια από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες μοτοσικλέτες της εποχής μας και η προσθήκη του συστήματος νυχτερινής όρασης θα ανεβάσει το πήχη ακόμα πιο ψηλά.Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Δύο υπέρυθρες κάμερες τοποθετούνται στο εξωτερικό κάλυμμα των καθρεπτών, εκατέρωθεν του προβολέα, προκειμένου η απεικόνιση να είναι στερεοσκοπική.

Το ευρύ φάσμα των υπέρυθρων αυτών καμερών «σχηματίζει» την εικόνα βάση της θερμότητας που εκπέμπουν τα σώματα που βρίσκονται μπροστά από τη μοτοσικλέτα, ανιχνεύοντας έτσι πεζούς, ζώα αλλά και διερχόμενα οχήματα, σε απόσταση μέχρι και 300 μέτρα. Tα στοιχεία αυτά προβάλλονται σε οθόνη που τοποθετείται πάνω από τα όργανα της μοτοσικλέτας, ενώ προκειμένου να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο, υπάρχει φωνητική προειδοποίηση σε περίπτωση επικίνδυνης εγγύτητας με πεζό, ζώο ή αντίθετα διερχόμενο όχημα. Η θερμική αναγνώριση των καμερών όμως, καθιστά αδύνατο τον εντοπισμό αντικειμένων που δεν εκπέμπουν θερμότητα σε απόσταση μεγαλύτερη από αυτή της δέσμης των προβολέων.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ