net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Kawasaki GTR1400 με night vision

Μια τεχνολογία που αποτελεί μέχρι στιγμής προνόμιο των πολυτελών αυτοκινήτων θα εφαρμοσθεί και στις μοτοσικλέτες, με την αρχή να γίνεται από τη GTR1400 του 2010. Μάλιστα οι τεχνικοί της εταιρείας κάνουν λόγω και για συνδυασμό του night vision με το head up display που ετοιμάζουν!

 
H τουριστική ναυαρχίδα της Kawasaki θεωρείτε μια από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες μοτοσικλέτες της εποχής μας, συμπεριλαμβάνοντας στον standard εξοπλισμό της στοιχεία όπως ο μεταβλητός χρονισμός των βαλβίδων, η εκκίνηση χωρίς κλειδί και οι αισθητήρες real-time παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών.

Αυτό όμως που πρόκειται να προκαλέσει πραγματική έκπληξη, είναι η πρόθεση της Kawasaki να εξοπλίσει τη GTR1400 του 2010 με σύστημα night vision, κάτι που αν όντως ισχύσει θα αποτελέσει μια παγκόσμια πρωτιά για τους «πράσινους». Δύο υπέρυθρες κάμερες θα τοποθετηθούν αντιστοίχως στο εξωτερικό κάλυμμα των καθρεπτών, εκατέρωθεν του προβολέα, προκειμένου η απεικόνιση να είναι στερεοσκοπική.

Το ευρύ φάσμα των υπέρυθρων αυτών καμερών θα «σχηματίζει» την εικόνα βάση της θερμότητας που εκπέμπουν τα σώματα που βρίσκονται μπροστά από τη μοτοσικλέτα, ανιχνεύοντας έτσι πεζούς, ζώα αλλά και διερχόμενα οχήματα, σε απόσταση μέχρι και 300 μέτρα. Σύμφωνα με τους τεχνικούς της Kawasaki, όλα αυτά θα προβάλλονται σε οθόνη που θα τοποθετηθεί πάνω από τα όργανα της μοτοσικλέτας, ενώ προκειμένου να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο, θα υπάρχει φωνητική προειδοποίηση σε περίπτωση επικίνδυνης εγγύτητας με κάποιον πεζό, ζώο ή αντικείμενο.

Μια πιο προχωρημένη σκέψη είναι η απεικόνιση σε head up display, μέσω μιας ελαφριάς και ευπροσάρμοστης σε οποιοδήποτε κράνος συσκευής που ετοιμάζει η Kawasaki. Οι τεχνικοί της εταιρείας εργάζονται ήδη πάνω σ ένα project που αφορά στη head up display απεικόνιση των οργάνων μιας μοτοσικλέτας και θεωρούν ότι τα δύο αυτά συστήματα μπορούν να συνδυαστούν με ιδανικό τρόπο.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ