Θα είναι αυτό το νέο BMW R 18 Transcontinental;

Θα είναι αυτό το νέο BMW R 18 Transcontinental;

Θα είναι αυτό το νέο BMW R 18 Transcontinental;

BMW R 18: Έρχεται και έκδοση «Transcontinental»

Επεκτείνεται και άλλο η γκάμα των BMW R 18, αφού αποκαλύπτεται ακόμα μια έκδοση του μοντέλου στα σκαριά. Δείτε περισσότερα.

Εξαρχής γνωρίζαμε ότι η γκάμα του BMW R 18, θα έχει παραπάνω από μια έκδοση του μοντέλου και ήδη, είναι διαθέσιμες δύο: Η βασική και η Classic. Το βρετανικό μέσο BikeSocial δημοσίευσε μερικές εικόνες, οι οποίες συνδέονται με την κατοχύρωση μιας ακόμα έκδοσης με το όνομα Transcontinental.
 
Για όσους δεν το κατάλαβαν ήδη, Transcontinental σημαίνει διηπειρωτικός, καταδεικνύοντας τις προθέσεις της νέας αυτής έκδοσης. Η πατέντα που κατέθεσε η BMW αποκαλύπτει μια σειρά αλλαγών που θα διαφοροποιήσουν αρκετά το νέο μοντέλο από το «βασικό» R 18. Αρχικά, η γωνία κάστερ θα είναι διαφορετική, πράγμα που αμέσως αμέσως καταδεικνύει αλλαγές στο πλαίσιο. Ακόμα, το μοντέλο θα εξοπλιστεί με fairing τιμονιού, σε στυλ American Bagger, αλλά θα εξοπλιστεί και με μεγαλύτερα φτερά τροχών, νέα σέλα και σκληρές πλαϊνές βαλίτσες. Ακόμα, το ρεζερβουάρ καυσίμου θα είναι μεγαλύτερο, υποστηρίζοντας φυσικά τις ανάγκες του μεγάλου τουρισμού.


 
Παρατηρώντας την όψη μέσα από το fairing, φαίνεται ότι το μοντέλο θα έχει πίνακα οργάνων σε κλασικό στυλ, με 4 κυκλικά όργανα που θυμίζουν οπωσδήποτε Harley, αλλά και χώρο για την νέα, τεράστια οθόνη που έχουμε δει και στο R 1250 RT του 2021.  Φυσικά η ύπαρξη της οθόνης συνεπάγεται και ανάλογη ύπαρξη συστήματος πλοήγησης και συνδεσιμότητας με κινητό τηλέφωνο, ενώ οι Βρετανοί σημειώνουν ότι το μοντέλο θα φέρει και σύστημα ραντάρ και Active Cruise Control. To ραντάρ θα τοποθετείται πάνω από τον προβολέα εμπρός –στην ανάλογη όψη, διακρίνεται ξεκάθαρα η θέση του. Τέλος, φυσικά δεν αποκλείεται και η τοποθέτηση ηχοσυστήματος, μια συνηθισμένη επιλογή στα High-end τουριστικά μοντέλα.



 
Προς το παρόν όμως είναι νωρίς ακόμη για να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα: Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα, τα οποία ίσως έρθουν εντός του 2021.

(Πηγή-φωτό: BikeSocial)