Μερικά από τα σχέδια που συνδέονται με το νέο KTM 1290 Super Adventure που έρχεται.

Μερικά από τα σχέδια που συνδέονται με το νέο KTM 1290 Super Adventure που έρχεται.

Μερικά από τα σχέδια που συνδέονται με το νέο KTM 1290 Super Adventure που έρχεται.

KTM 1290 Super Adventure 2021: Νέες πατέντες

Ξανά εμφανίζεται η μεγάλη Adventure μοτοσυκλέτα της KTM στην επικαιρότητα, με περισσότερα σχέδια να κάνουν την εμφάνιση τους. Δείτε περισσότερα.

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι το KTM 1290 Super Adventure ετοιμάζεται να ανανεωθεί σημαντικά, ίσως και για το 2021, αλλά η εταιρεία από το Mattighofen δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα επίσημα, μέχρι τώρα. Ωστόσο, μετά από πολλαπλές εμφανίσεις κατασκοπευτικών εικόνων για το νέο μοντέλο, τώρα έρχονται και περισσότερα τεχνικά σχέδια για αυτό.
 
Πιο συγκεκριμένα, το αμερικανικό μέσο Motorcycle.com εξασφάλισε μερικά από τα σχέδια που παρουσιάζουν την τελική μορφή της μοτοσυκλέτας. Τα σχέδια επικεντρώνονται στο νέο ρεζερβουάρ καυσίμου, το οποίο ακολουθεί την τεχνοτροπία που καθιέρωσε το 790 Adventure: Την επέκταση του σχήματος και της χωρητικότητας του στα πλαϊνά της μοτοσυκλέτας.  
 
Ήταν αναμενόμενο ότι η ναυαρχίδα της Adventure γκάμας της KTM θα εξοπλιζόταν με αυτό το νέο ρεζερβουάρ, το οποίο τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν της KTM. Μια τέτοια σχεδίαση φυσικά μειώνει το πλάτος της μοτοσυκλέτας στο ύψος του αναβάτη, ενώ «χαμηλώνει» το βάρος του καυσίμου και το κατανέμει διαφορετικά.
 
Αν και το σχέδιο είναι μέρος της πατέντας που αφορά το ρεζερβουάρ (με λεπτομέρειες όσον αφορά το σύστημα εξαέρωσης και την τάπα), μπορούμε να διακρίνουμε και αλλαγές στο ίδιο το 1290 Super Adventure, οι οποίες μάλιστα έχουν φανεί και σε όσες κατασκοπευτικές εικόνες κυκλοφόρησαν το προηγούμενο καιρό. Νέο εμφανίζεται το ψαλίδι αλλά και το υποπλαίσιο, όπως φυσικά και το σύστημα εξάτμισης. Ανανεωμένη είναι και η σχεδίαση της σέλας αναβάτη και συνεπιβάτη, ενώ το νέο μοντέλο εμφανίζεται με μεγαλύτερη ζελατίνα και νέα «ανοίγματα» μεταξύ fairing και ρεζερβουάρ, προφανώς για καλύτερη απαγωγή της θερμότητας από το ψυγείο.
 
Το Motorcycle.com αναμένει την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας εντός του 2020, φυσικά με ψηφιακή μορφή μιας και οι εκθέσεις δεν πραγματοποιούνται. Περιμένουμε και περισσότερα…

(Φωτό: Motorcycle.com)