Πόσο θα αλλάξει η Kawasaki ZX-10R σε σχέση με το τελευταίο μοντέλο;

Kawasaki ZX-10RR: Νέο μοτέρ και πτερύγια

Βέβαιη θεωρείται πλέον, η παρουσίαση ενός νέου Kawasaki ZX-10R τον Νοέμβριο και πριν λίγες ώρες μόλις, περισσότερες πληροφορίες για αυτό έκαναν την εμφάνιση τους. Δείτε περισσότερα.

KAWASAKI: Δείτε όλα νέα μοντέλα του 2024 στο νέο ελληνικό website!

Η Kawasaki ZX-10R μπορεί να είναι μακράν η πιο επιτυχημένη Superbike αγωνιστικά, τα τελευταία χρόνια (χάρη και στον Jonathan Rea βέβαια), ωστόσο είναι μία από τις «παλαιότερες» πλατφόρμες που κυκλοφορεί ως μοντέλο παραγωγής. Μια δραστική αλλαγή είναι κάτι που ζήτησαν πολλοί αναβάτες και φίλοι της ZX-10R και φαίνεται ότι ήρθε αυτή η ώρα.
 
Πιο συγκεκριμένα, Αμερικανοί κατάσκοποι φέρνουν περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα είναι η νέα μοτοσυκλέτα και ποιες θα είναι οι αλλαγές-κλειδιά. Αρχικά, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η βάση της μοτοσυκλέτας (δηλαδή πλαίσιο και γενικότερη γεωμετρία), ΔΕΝ θα αλλάξει, για άλλη μια φορά. Προφανώς, όταν μια πλατφόρμα αποδίδει σε αγωνιστική χρήση και μάλιστα τόσο καλά, ώστε να φέρνει 5 συνεχόμενους τίτλους, δεν θέλεις να ρισκάρεις να την αλλάξεις ριζικά.
 
Ο κινητήρας θα υποστεί αλλαγές, όπως λένε οι κατάσκοποι, και συγκεκριμένα περιμένουμε οπωσδήποτε περισσότερη ισχύ της τάξης των 210 ίππων. Η αλλαγή θα αφορά κυρίως τα σωθικά του μοτέρ και πιθανόν τις χαρτογραφήσεις της ECU ώστε να έρθει η πολυπόθητη αλλαγή προς τα πάνω.
 
Αυτό που θα αλλάξει επίσης είναι η εμφάνιση και τα fairing του ZX-10R, τα οποία τελευταία φορά είχαν ανανεωθεί το 2016. Πέρα από το απαραίτητο «φρεσκάρισμα», θα τοποθετηθούν αεροδυναμικά βοηθήματα ή winglets μιας και εκτός του ότι είναι της μόδας σήμερα, πρέπει να υπάρχουν στο μοντέλο παραγωγής, αν θέλουν να ομολογκαριστούν για αγωνιστική χρήση! Επίσης, το όργανο με την μάλλον αναχρονιστική εμφάνιση αναμένεται να αλλάξει εντελώς, πιθανότατα με την χρήση πλέον μιας οθόνης TFT.
 
Αξίζει να σημειώσουμε κάπου εδώ, ότι οπωσδήποτε η μοτοσυκλέτα θα έρθει σε τουλάχιστον 2 εκδόσεις, την ZX-10R που θα είναι η «βασική» και την ZX-10RR η οποία θα είναι η έκδοση για ομολογκασιόν, όπως μας έχει συνηθίσει η Kawasaki τα τελευταία χρόνια.
 
Περισσότερα θα γίνουν γνωστά και εν καιρώ, εν αναμονή της 23ης Νοεμβρίου, στης οποίας το μεσημέρι θα γίνει η αποκάλυψη για περίπου 5 μοντέλα της Kawasaki. Μείνετε συντονισμένοι.