Kawasaki: Έρχονται 6 νέα μοντέλα

Με ένα σύντομο teaser video, η Kawasaki μας προϊδεάζει για την έλευση 6 νέων μοτοσυκλετών, μέσα στις οποίες πιθανότατα κρύβεται μία νέα ZX-10R και ένα νέο μεσαίο adventure. Δείτε περισσότερα.

Το φθινόπωρο είναι, παραδοσιακά, η χρονική στιγμή των παρουσιάσεων νέων μοντέλων για τις εταιρείες μοτοσυκλετών καθώς η πραγματοποίηση της EICMA κινούσε μέχρι πρότινος τις εξελίξεις, αλλά φέτος τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Η έκθεση του Μιλάνου δεν θα γίνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν θα δούμε νέες μοτοσυκλέτες! Η Kawasaki, μάλιστα, ήδη ετοιμάζεται για αποκαλύψεις.
 
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία δημοσίευσε ένα σύντομο και… συμπυκνωμένο, θα λέγαμε, βίντεο, στο οποίο αποκαλύπτει τις προθέσεις της να παρουσιάσει 6 νέες μοτοσυκλέτες. Τα πλάνα ξεκινούν από την εμφάνιση 6 μοτοσυκλετών, σκεπασμένων σε έναν κλειστό χώρο. Αμέσως μετά, ο προβολέας εστιάζει στα μοντέλα ξεχωριστά και προβάλλονται λίγα δευτερόλεπτα βίντεο, που προφανώς συνδέονται με τον προσανατολισμό της κάθε μοτοσυκλέτας.
 
Κάπως έτσι, γίνεται σαφές από τα κλιπ ότι, από τα 6 νέα μοντέλα,  τα 3 έχουν ασφάλτινο προσανατολισμό (μάλιστα, τα δύο συνδέονται με πίστα…), δύο από αυτά είναι ξεκάθαρα on-off, ενώ το πλέον «αινιγματικό» συνδέεται με πλάνα πίστας, αλλά φέρει ακτινωτούς τροχούς όπως διακρίνεται στο βίντεο. (Δείτε το παρακάτω). To κλιπάκι δημοσιεύθηκε από το καναδικό κανάλι της Kawasaki, οπότε δεν συνδέεται άμεσα με την ευρωπαϊκή αγορά, ωστόσο κρίνουμε χλωμό το ενδεχόμενο, τα μοντέλα που εμφανίζονται σε αυτό να προορισθούν μόνο για εσωτερική κατανάλωση στην χώρα της Βορείου Αμερικής... 

 

Τι περιμένουμε λοιπόν; Αρχικά, το τελευταίο από τα μοντέλα που εμφανίζεται στο βίντεο, σχεδόν αποκαλύπτεται από μια σκιά της μορφής του: Μιλάμε με βεβαιότητα ότι είναι μια adventure μοτοσυκλέτα, πιθανότατα το KLR 700 που περιμένει όλος ο πλανήτης έντονα, ή κάποια πιο «εκτός δρόμου» έκδοση Versys.
 
Οι δύο μοτοσυκλέτες που συνδέονται με τα πλάνα από την αγωνιστική πίστα θα περιλαμβάνουν, όπως λένε πολλές πηγές του εξωτερικού, τουλάχιστον μία έκδοση της νέας ZX-10R. Η υπερ-επιτυχημένη στο πρωτάθλημα WSBK μοτοσυκλέτα, έχει αρκετά χρόνια στην πλάτη της ως πλατφόρμα και μια εκτενής ανανέωση της, αναμένεται εδώ και καιρό.
 
Ακόμα, μια μοτοσυκλέτα δρόμου ακόμα εμφανίζεται, ωστόσο τα πλάνα του βίντεο που την συνοδεύουν δεν μας δείχνουν πίστα, αλλά ανοιχτό δρόμο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μιλάμε για μια street/naked μοτοσυκλέτα. Τέλος, στην αρχή του βίντεο γίνεται λόγος για ένα ακόμα μικτής χρήσης μοντέλο, το οποίο ίσως να είναι και μικρότερου κυβισμού.
 
Τι περιμένουμε λοιπόν; Οι περισσότερες πληροφορίες επικεντρώνονται στα νέα KLR 700 (αν επιβεβαιωθεί αυτή η ονομασία, τελικά) ως μια μεσαία adventure, και στην νέα ZX-10R, που ως superbike θα τεθεί στην πρώτη γραμμή των εντυπώσεων. Περιμένουμε και τα επίσημα, λοιπόν…