Μικρές οι αλλαγές για την RSV4 1100 Factory του 2020

Aprilia RSV4 1100: Με ηλεκτρονικές αναρτήσεις το 2020

Στον χορό των ημιενεργητικών αναρτήσεων φαίνεται ότι μπαίνει η Aprilia, εξοπλίζοντας το RSV4 1100 του 2020 σύμφωνα με πληροφορίες. Δείτε περισσότερα.

Όπως γνωρίζουμε, το Aprilia RSV4 1100 Factory είναι η πιο σύγχρονη και η καλύτερη Aprilia αυτή την στιγμή, όμως η εταιρεία επέλεξε, για ακόμη μια χρονιά, να μην την εξοπλίσει με σύστημα ηλεκτρονικών αναρτήσεων. Αυτό αλλάζει, όπως όλα δείχνουν, για το 2020, σύμφωνα με πληροφορίες του εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα, η κορυφαία superbike της Aprilia θα εξοπλιστεί πλέον με ημιενεργητικές αναρτήσεις, τις οποίες θα παράσχει η Ohlins, ενώ η έκδοση του 2020 θα έχει και έναν νέο χρωματικό συνδυασμό. Φυσικά μια τέτοια κίνηση έχει λογική μιας και πρακτικά, στην κατηγορία των superbikes η χρήση ημιενεργητικών αναρτήσεων είναι (και) θέμα prestige, όσον αφορά τις κορυφαίες εκδόσεις. Σκεφτείτε ότι Kawasaki, Honda, Yamaha, Ducati και BMW περιλαμβάνουν το σύστημα και η Aprilia δεν θα ήθελε να μείνει πίσω.

Οι πληροφορίες για το RSV4 δεν σταματούν εκεί, όμως, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για ριζική αλλαγή του μοντέλου εν όψει 2021! Αμερικανοί κατάσκοποι ισχυρίζονται ότι το 2020 θα είναι και η τελευταία model year της μοτοσυκλέτας, αφού το επόμενο έτος η Aprilia θα παρουσιάσει ένα εντελώς νέο μοντέλο. Οι περαιτέρω πληροφορίες είναι ελάχιστες, αλλά μιλούν για μια αρκετά ελαφρύτερη μοτοσυκλέτα, με τον ίδιο ή πολύ παρόμοιο κινητήρα και την ενσωμάτωση «ενεργής αεροδυναμικής». Μια πλατφόρμα στην οποία η Aprilia μας σύστησε μέσα από το RS660, το σύστημα αναμένεται να επενεργεί στις αεροδυναμικές επιφάνειες της μοτοσυκλέτας αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά και την επενέργειά τους όταν και όπως απαιτείται.

Mπορεί λοιπόν το 2020 να είναι η τελευταία χρονιά του RSV4 που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε (πολύ); Δεν αποκλείεται: Μην ξεχνάμε ότι το μοντέλο είναι πάνω από 10 χρόνια στην αγορά και μάλιστα, παραμένει ανταγωνιστικό. Όμως οι εξελίξεις είναι πλέον αλματώδεις και οι εταιρείες που θέλουν να μείνουν στο παιχνίδι, οφείλουν να τις (παρ)ακολουθούν. Έχουμε μεγάλη αγωνία να δούμε, ποια θα είναι η μοτοσυκλέτα που ίσως διαδεχθεί μία από τις καλύτερες superbikes που γνώρισε ο πλανήτης…  

  • Κωστας Σαμαράς

    Ελπιζω να μην σπαει το μοτερ του οπως το χιλιαρι, ας φτιαξουν αυτο πρωτα κι αφηνουν τις αναρτήσεις για μετα, σπανε και μπλοκαρουν εκει που πας και κινδυνεύεις με ασχημη πτωση, οπως και στα S1000rr