Τι αλλαγές θα γίνουν στο νέο, ερχόμενο Aprilia RSV4 του 2019;

Aprilia RSV4: Φήμες για 1100 κυβικά

Στην τάση των κινητήρων να ξεπερνούν τα 1.000 κ.εκ και στα superbikes λέγεται ότι θα υποχωρήσει και η Aprilia. Τι ετοιμάζει το 2019, για το μοντέλο;

Η Aprilia RSV4 είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μοτοσυκλέτας, που από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της μέχρι τώρα, κυρίως εξελίσσεται παρά μεταμορφώνεται. Κι όμως, το μοντέλο έχει διαγράψει λαμπρή πορεία και έχει κλέψει τις εντυπώσεις ουκ ολίγες φορές, στην κατηγορία του. Για το 2019 λοιπόν, μαθαίνουμε ότι έρχονται κάποιες αλλαγές, με σκοπό να το κρατήσουν στο προσκήνιο.

Τι θα γίνει λοιπόν; Η εμφάνιση της Panigale V4 με τα 1.100 κυβικά ήταν ένας καταλυτικός παράγοντας ως προς την τοποθέτηση ενός superbike στην αγορά, καθώς όπως μαθαίνουμε, το 2019, και η RSV4 θα γίνει διαθέσιμη στα 1.100 κυβικά. Θα πρόκειται για την μία από τις δύο εκδόσεις του μοντέλου για το 2019, που θα έχει μάλιστα και μια σημαντική αύξηση της ισχύος –περίπου στα 215 με 220 άλογα!

Η δεύτερη έκδοση του μοντέλου, θα ακολουθεί επίσης τις τελευταίες τάσεις της αγοράς: Θα είναι η «αγωνιστική» βερσιόν, με τον κινητήρα στα 1.000 κ.εκ. και περιφερειακά από το κορυφαίο ράφι, σε επίπεδο εξοπλισμού τουλάχιστον παρόμοιο με την ήδη υπάρχουσα RSV4 RF. Αυτό το μοντέλο, θα είναι και αυτό που θα μπορεί να πάρει ομολογκασιόν, για χρήση σε αγώνες.

Πέρα από τις αλλαγές αυτές, γνωστοποιείται ότι η νέα RSV4 θα έχει ανασχεδιασμένο πλαίσιο, προκειμένου η επιπλέον δύναμη να διαχειρίζεται σωστά, μια «δίαιτα» της τάξης των 5 κιλών και αεροδυναμικές προσθήκες. Τέλος, η μοτοσυκλέτα αναμένεται να έρθει έτοιμη να συμφωνήσει άμεσα, με τις προδιαγραφές Euro 5!

Πότε θα δούμε το νέο μοντέλο; Κατά πάσα πιθανότητα, προς το τέλος του έτους, στην Intermot ή EICMA.