Νέες αλλαγές στο πρόγραμμα MotoGP του 2021.

MotoGP 2021: Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα

Με αναβολή 2 αγώνων και προσθήκη ενός ακόμα αγώνα στο Qatar παρουσίασε το ανανεωμένο πρόγραμμα αγώνων του 2021 η διοργάνωση των MotoGP. Δείτε περισσότερα…

Με την πανδημία να μαίνεται και τις συνθήκες περιορισμών στα ταξίδια και lockdown να εφαρμόζονται κανονικά σε πολλές χώρες, το MotoGP αποκτά νέο πρόγραμμα με απαραίτητες αλλαγές. Αρχικά, τα GP Αργεντινής και ΗΠΑ αναβάλλονται, καθώς τα περιοριστικά μέτρα σε ισχύ δεν επιτρέπουν προς το παρόν την διεξαγωγή τους.
 
Το πρωτάθλημα του 2021 εξακολουθεί να έχει ως εναρκτήρια ημερομηνία την 28η Μαρτίου με τον αγώνα του Qatar GP, ο οποίος γίνεται διπλός και θα πραγματοποιηθεί υπό το «Doha GP» και στις 4 Απριλίου. Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην Algavre της Πορτογαλίας στις 18 Απριλίου, ενώ μετά σειρά παίρνουν οι ευρωπαϊκοί αγώνες από τις 2 Μαΐου μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου. Από τις 11 Ιουλίου μέχρι τις 15 Αυγούστου, προβλέπεται «διάλειμμα» χωρίς αγωνιστική δράση.
 
Από τις 3 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, θα λάβουν χώρα οι «fly away» αγώνες στην Ασία, ενώ η σεζόν θα λήξει στις 14 Νοεμβρίου στην Valencia. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι η διοργάνωση των MotoGP κρατά και την πίστα Mandalika της Ινδονησίας ως εφεδρική επιλογή, ενώ τόσο αυτή όσο και η πίστα KymiRing στην Φινλανδία πρέπει να περάσουν την έγκριση-ομολογκασιόν της διοργάνωσης.
 
Δείτε αναλυτικά παρακάτω το πρόγραμμα:
 
28 Μαρτίου  Losail - Κατάρ
4 Απριλίου  Losail - Κατάρ
18 Απριλίου  Algarve - Πορτογαλία
2 Μαΐου  Jerez - Ισπανία
16 Μαΐου  Le Mans - Γαλλία
30 Μαΐου  Mugello - Ιταλία
6 Ιουνίου  Barcelona - Ισπανία
20 Ιουνίου  Sachsenring - Γερμανία
27 Ιουνίου  Assen - Ολλανδία
11 Ιουλίου  KymiRing - Φινλανδία
15 Αυγούστου  Red Bull Ring - Αυστρία
29 Αυγούστου  Silverstone - Μ. Βρετανία
12 Σεπτεμβρίου  Aragon - Ισπανία
19 Σεπτεμβρίου  Misano - San Marino
3 Οκτωβρίου  Motegi - Ιαπωνία
10 Οκτωβρίου  Buriram - Ταϋλάνδη
24 Οκτωβρίου  Phillip Island - Αυστραλία
31 Οκτωβρίου  Sepang - Μαλαισία
14 Νοεμβρίου  Valencia - Ισπανία