O Miguel Oliveira

10 πράγματα που δεν γνώριζες για τον Miguel Oliveira

O μοναδικός Πορτογάλος αναβάτης στα MotoGP είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του σπορ. Διάβασε εδώ 10 πραγματάκια που ίσως δεν ήξερες για αυτόν.

Ο Miguel Oliveira είναι αναβάτης της KTM Tech 3, ο οποίος πριν λίγο καιρό πανηγύρισε και την πρώτη του νίκη, στα MotoGP. Τρέχοντας με τα χρώματα και τα λογότυπα του Red Bull στην μοτοσυκλέτα KTM RC16 του, ο Oliveira θεωρείται ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας. Να 10 πραγματάκια που δεν ήξερες για αυτόν.
  1. O Oliveira έχει γράψει ιστορία στα MotoGP, καθώς δεν είναι μόνο ο μοναδικός Πορτογάλος που έχει κερδίσει σε αγώνα MotoGP, αλλά και ο μόνος από την χώρα που έχει πάρει ποτέ μέρος σε event της μεγάλης κατηγορίας!
  2. Ο Oliveira ήταν αυτός που χάρισε την πρώτη νίκη στην Tech 3, μια ομάδα η οποία έχει 19 χρόνια ιστορίας στους αγώνες και 25 διαφορετικοί αναβάτες έχουν τρέξει για αυτή, στη μεγάλη κατηγορία.
  3. Στα 13 του χρόνια, ο Oliveira εντυπωσίασε σε αγώνα του Red Bull Rookies Cup που έγινε στο Estoril της πατρίδας του, ανεβαίνοντας από την τελευταία θέση (λόγω άσχημης εκκίνησης) στην 8η τερματίζοντας εκεί.
  4. Από το 2017, έχει δημιουργήσει σχολή και αγωνιστική διοργάνωση στην χώρα του με το όνομα Oliveira Cup, με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά που αγαπούν τους αγώνες μοτοσυκλέτας να βρουν το δρόμο τους προς τα παγκόσμια πρωταθλήματα. Δύο από τους μαθητές του, μάλιστα, ο Tomas Alonso και ο Pedro Fragoso, έχουν τρέξει σε αγώνες της World SSP300.
  5. To 2005, μόλις στα 10 του χρόνια, έλαβε μέρος στο Metrakit MiniGP, στην Valencia της Ισπανίας και κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα από 200 αναβάτες, από 14 διαφορετικές χώρες. Την ίδια χρονιά, πήρε την νίκη στην κατηγορία MiniGP του πορτογαλικού πρωταθλήματος.
  6. Ο Miguel Oliveira έχει πάντα κοντά του τον πατέρα του, Paulo, ο οποίος έχει διατελέσει μηχανικός, μάνατζερ του και οδηγός του.
  7. Ο Oliveira, όπως και αμέτρητοι οδηγοί μοτοσυκλέτας ανά τον κόσμο, έχει ως ήρωα του τον Valentino Rossi, από την εποχή που έτρεχε στην Honda. Μάλιστα, ο Oliveira αναγκαζόταν να… δανείζεται κασέτες από φίλο του, ώστε να μπορεί να βλέπει τους αγώνες μαγνητοσκοπημένους!
  8. Ο Oliveira είναι φοιτητής οδοντιατρικής και, αν και έχει παγώσει τις σπουδές του, βοηθάει την μητέρα του που δουλεύει σε κλινική, όταν χρειάζεται.
  9. Το 2015, ο Oliveira αναδείχθηκε στον «Πορτογάλο αθλητή της χρονιάς» και είναι ο μόνος, μαζί με τον Helder Rodrigues, που έχουν πάρει τον τίλο στην χώρα τους πρεσβεύοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
  10. Το 88, που είναι ο αγωνιστικός του αριθμός, προέκυψε από τον… διπλασιασμό του 44, το οποίο χρησιμοποιούσε μέχρι το 2018. Όταν ανέβηκε στα MotoGP, έπρεπε να τον αλλάξει καθώς τον είχε ήδη ο Pol Espargaro. Αποφάσισε να τον διπλασιάσει, γιατί, όπως δήλωσε ο ίδιος, «όλα είναι σχεδόν διπλάσια στις μοτοσυκλέτες MotoGP»!