Ο Toni Bou

Toni Bou: Πρωταθλητής X-Trial και το 2020!

Ο απόλυτος θρύλος του αθλήματος του Trial, Toni Bou, «σήκωσε» τον 14ο του σερί τίτλο στα X-Trial συνεχίζοντας το αδιανόητο ρεκόρ του, που κρατά από το 2007! Δείτε περισσότερα…

Ο Toni Bou τα κατάφερε και πάλι: Ο θρυλικός Ισπανός αγωνιζόμενος Trial, αγωνιζόμενος με την ομάδα της Repsol Honda και χρησιμοποιώντας ελαστικά Michelin, επισφράγισε ένα ακόμα πρωτάθλημα στα X-Trial, αγγίζοντας τους 14 τίτλους σερί στη διοργάνωση και τους 27 συνολικά στο όνομα του. 

Ο Bou ωστόσο κέρδισε αυτό τον τίτλο και με την συμβολή του… κορωνοϊού, οι εξελίξεις από τον οποίο οδήγησαν στην ακύρωση του προτελευταίου γύρου του πρωταθλήματος X-Trial που θα γινόταν στην Αυστρία στις 21 Απριλίου. Έτσι, ο Bou επισφράγισε μαθηματικά τον τίτλο του με 100 βαθμούς, με προβάδισμα 25 πόντων από τον δεύτερο και συμπατριώτη τουAdam Raga.  Η διοργάνωση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ωστόσο, αφού ο τελευταίος αγώνας θα γίνει στην Ανδόρα, στις 25 Απριλίου.

Ο Bou δήλωσε για την περίσταση: «Είναι κρίμα που ελήφθη η απόφαση για ακύρωση του αγώνα της Αυστρίας, λόγω του Κορωνοϊού, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι η ασφάλεια του καθενός είναι το πρώτο και το κυριότερο θέμα. Αισθάνομαι περίεργα, γιατί θα προτιμούσα να κερδίσω τον τίτλο σε αγώνα. Φέτος είχαμε μια πολύ καλή σεζόν και εγώ επέδειξα πολύ υψηλό επίπεδο. Είχαμε κερδίσει και τα 5 Trials και θα φτάναμε στην Αυστρία με πολλές πιθανότητες να επισφραγίσουμε τον τίτλο εκεί. Ελπίζω ότι στην Ανδόρα θα μπορέσω να δώσω το show που ο ιός μας εμπόδισε να δώσουμε στην Αυστρία.»