Όλοι οι βραβευθέντες της βραδιάς σε αναμνηστική φωτογραφία.

Ρεπορτάζ: Βράβευση πρωταθλητών από την ΑΜΟΤΟΕ

Σε μια εκδήλωση που ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα, η ΑΘλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος βράβευσε όλους τους πρωταθλητές του 2019, αλλά και σημαντικά πρόσωπα από τον χώρο των αγώνων.

Η ΑΜΟΤΟΕ θέλησε να αποδείξει πως το 2020 θα γίνει μια νέα αρχή στο χώρο των αγώνων, δείχνοντας από νωρίς ότι εκτιμά τους κόπους και τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών. Η αρχή λοιπόν έγινε το Σάββατο 22/2/2020 στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με μια εκδήλωση στα πρότυπα της FIM όπου βραβεύτηκαν οι πρωταθλητές αλλά και οι κυπελλούχοι από όλες τις κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εκτός από το μετάλλιο και τον πάπυρο που παρέλαβε ο κάθε αθλητής, είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την πορεία του και για όσους τον βοήθησαν για να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη αγωνιστική ιστορία και σπουδαίους αθλητές που δυστυχώς όμως, πολλά από τα παιδιά που ξεκινούν την ενασχόλησή τους με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γνωρίζουν. Θέλοντας να σταματήσει αυτό, η ΑΜΟΤΟΕ δεν βράβευσε μόνο τους εν ενεργεία αθλητές, αλλά και αυτούς που με την μεγάλη αγωνιστική τους πορεία έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στο χώρο των αγώνων.

Μετά το καλωσόρισμα από την Γενική Γραμματέα κα Μαρία Τσεσμελή και τον πρόεδρο της ΑΜΟΤΟΕ κ. Στέλιο Κορέλη βραβεύτηκαν με τιμητική διάκριση ο Δημήτρης Παπανδρέου και ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος από την ταχύτητα, ο Λευτέρης Καρέτσος και ο Παναγιώτης Κουζής από το ΜΧ , ο Θανάσης Χούντρας και ο Βασίλης Σιαφαρίκας από το Enduro όπως και ο Γιώργος Γκόσιος με τον Χαράλαμπο Μπουσίνη από τους αγώνες Dragster. Βραβεύτηκαν επίσης όσοι Έλληνες είχαν διακρίσεις στο εξωτερικό, ξεκινώντας με τον μικρότερο της βραδιάς τον 11 χρονο Σπύρο Μάριο Φουρθιώτη που τερμάτισε 3ος στο F.I.M Europe Mini RR.

Ακολούθησαν ο 15 χρονος Χρήστος Παπανικολάου ο οποίος κατέκτησε το Βαλκανικό πρωτάθλημα ταχύτητας στην κατηγορία SS300 και ο Φίλιππος Παπαφιλίππου καθώς για ακόμη μια φορά κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Dragster στην κατηγορία Top Fuel.

Ελπίζουμε αυτός ο θεσμός να συνεχιστεί και η Ομοσπονδία να δώσει στον κάθε αθλητή την απαραίτητη στήριξη, ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να γυρίσει επιτέλους σελίδα με καλύτερους αγώνες και περισσότερες συμμετοχές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμα και το βραβείο του πρώτου έχει μεγαλύτερη αξία όταν ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και ο επαγγελματισμός με τον οποίο φαίνεται να αντιμετωπίζει τη νέα χρονιά η ΑΜΟΤΟΕ μας γεμίζει με αισιοδοξία για το άμεσο μέλλον.

Ανά κατηγορία
Dragster: Πολλές οι κατηγορίες στο πρωτάθλημα Dragster και αντίστοιχα πολλά τα μετάλλια για τους αναβάτες. Στην φωτογραφία βλέπουμε τους Στυλιανό Καζδαγλή (True Street 9.3), Θεόδωρο Καψιμάλη (Pro Street 2), Γεράσιμο Κονταξή (True Street 9,0), Λουκά Κουζούλογλου (Street 2), Νεκτάριο Πετράκη (Real Street). Από την φωτογραφία απουσιάζουν οι Λαμπρόπουλος Ιωάννης (Pro Z, Mini Pro), Δημήτρης Πετρίδης (Super Pro), Γιώργος Μιχαηλίδης (Super Street), Γιώργος Χατζηαυγουστόγλου και ο Aγγελος Καρδάσης (Drag Junior). Τιμήθηκαν επίσης οι Γιώργος Γκόσιος και Χαράλαμπος Μπουσίνης για την πολυετή παρουσία τους στο χώρο όπως και ο Φίλιππος Παπαφιλίππου για την κατάκτηση του Πανευρωπαικού πρωταθλήματος στην κατηγορία Top Fuel.



Enduro: Οι πρωταγωνιστές στα Ελληνικά βουνά για το 2019 ήταν οι Αλέξιος Ζώρας (ΕGP), Παναγιώτης Κακολύρης (Ε1), Αλέξιος Ζώρας (Ε2) και ο Βασίλειος Σιαφαρίκας (Ε3) όπως και οι Γρηγόρης Καρίμαλης (EJ) και Μιχαήλ Μιμίκος που δεν εμφανίζονται.



Supermoto: Στην κατηγορία βραβεύτηκαν οι Αλέξανδρος Κούρος (Νέοι αγωνιζόμενοι) και Ιωάννης Κωνσταντινάκος (Racing Open)



Στην ταχύτητα βραβεύτηκαν οι : Θωμάς Σκούρτας (Νέοι) , Δημήτρης Καρακώστας (Supersport 600), Σωτήρης Μπεγνής (Superbike) , Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης (3ος στο F.I.M Europe Mini RR), Γιώργος Γερακιανάκης (SS300), Στέφανος Δέσκας (Open). Από την φωτογραφία απουσιάζουν ο Χρήστος Παπανικολάου (Βαλκανικό πρωτάθλημα SS300) και ο Λέανδρος Ντόστικας (Racing). Τιμήθηκαν επίσης οι Δημήτρης Παπανδρέου και Γιάννης Τζωρτζόπουλος για την γεμάτη διακρίσεις αγωνιστική τους πορεία.



Χώμα: Παναγιώτης Κουζής (12 πρωταθλήματα Motocross), Βασίλειος Σιαφαρίκας (15 πρωταθλήματα Enduro) , Θανάσης Χούντρας (πρώτη ελληνική συμμετοχή στο Dakar) και Λευτέρης Καρέτσος (12 πρωταθλήματα Motocross και 4 scramble) είναι από τους σημαντικότερους Έλληνες αθλητές στο χώμα, με πολλές διακρίσεις και συμμετοχές στο εξωτερικό. Φυσικά βραβεύτηκαν και οι πρωταθλητές MX του 2019, Ιωάννης Τουρατζίδης (MX1) , Aλέξανδρος Γεωργαντάς (MX2), Αντώνης Σάγμαλης (ΜΧ2Τ), Καμαρινός Παυλόπουλος (ΜΧ85), Σωτήριος Φωτάκης (ΜΧ65), Σπύρος Μητρόπουλος (Senior), Βασίλειος Παπακαρίδης (Open) όπως και ο Τριανταφύλλου Βασίλειος κυπελλούχος στα Quad.