O Fabio Quartararo εν δράσει

Quartararo: Εργοστασιακή Μ1 το 2020

Με ακόμα καλύτερη μοτοσυκλέτα θα αγωνίζεται το 2020 ο απίθανος rookie Fabio Quartararo. Δείτε τι συνέβη.

Ο Fabio Quartararo έχει εντυπωσιάσει τους πάντες εντός και εκτός paddocks με την απόδοσή του ως rookie, αφού έχει καταφέρει 4 pole positions και 6 πλασαρίσματα στο βάθρο, κερδίζοντας παράλληλα και το σεβασμό του «απόλυτου» Marc Marquez. Σήμερα, ανακοινώνεται επίσημα ότι ο Fabio θα τρέχει με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα Yamaha, το 2020.  

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο αναβάτες της Petronas θα έχουν ίδιες μοτοσυκλέτες του χρόνου και πρακτικά όμοιες με τις εργοστασιακές M1 των Valentino Rossi και Maverick Vinales.

Μέχρι τώρα, να θυμίσουμε ότι ο Quartararo χρησιμοποιούσε τη λεγόμενη«B-Spec» μοτοσυκλέτα της Yamaha, με αρκετές διαφορές στο στήσιμό της και, μέχρι πρότινος, 500 λιγότερες διαθέσιμες στροφές στον κινητήρα της. Βάζοντας και αυτά στην εξίσωση, δεν είναι τυχαίο που τα κατορθώματα του νεαρού Γάλλου γίνονται ακόμη πιο σημαντικά.

Ο Fabio Quartararo έχει συμβόλαιο με την Petronas Yamaha Μέχρι και το τέλος του 2020 ενώ, αν συνεχίσει αυτά τα αποτελέσματα, αναμένεται να είναι το επόμενο «golden boy» στις μεταγραφικές περιόδους του αθλήματος.