Φωτογραφία του μνημείου του Simoncelli στο σημείο.

Ιταλία: Κατέστρεψαν μνημείο του Simoncelli

Μια αδιανόητη πράξη που έλαβε χώρα σε πλατεία της Corriano, ένα σημείο που έχει μετατραπεί σε μνημείο του αδικοχαμένου Marco Simoncelli και οδηγείται στα δικαστήρια.

Ο Marco Simoncelli, που έχασε την ζωή του σε ηλικία μόλις 24 χρονών το 2011 στην πίστα της Sepang, είναι μια από τις ισχυρότερες απώλειες στο χώρο των Moto GP. Μια από τις πιο αγαπητές και εκρηκτικές μορφές των αγώνων, ο Simoncelli γέμισε με λύπη τον κόσμο όλο, όταν σκοτώθηκε σε ένα τρομακτικό ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη και ο πολύ καλός φίλος του, Valentino Rossi.

Πολλά μνημεία έχουν προκύψει προς τιμήν του από τότε, επίσημα ή ανεπίσημα και ένα από αυτά ήταν στην κεντρική πλατεία της πόλης Corriano, το οποίο φυσικά κοσμούσαν λουλούδια και αφιερώσεις από φίλους του «Super Sic». Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε σε όλους...Πιο συγκεκριμένα, μια 60χρονη αποφάσισε να «καθαρίσει», όπως η ίδια δήλωσε, το σημείο, πετώντας τα λουλούδια και όλα τα αντικείμενα που βρήκε εκεί στα σκουπίδια! Ανάμεσα στα αντικείμενα υπήρχαν φωτογραφίες, αφιερώσεις, ζωγραφιές, εισιτήρια από αγώνες και πολλά άλλα αναμνηστικά.

Η 60χρονη προκάλεσε φυσικά την οργή των ανθρώπων της πόλης, ενώ μια ομάδα οργανωμένων φίλων του Marco Simoncelli την έπιασε επΆ αυτοφώρω μετά από αρκετές εβδομάδες, όταν πήγε ξανά στο σημείο να επαναλάβει το έργο της.

Η γυναίκα βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για βανδαλισμό και ήδη έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη δίκη εναντίον της, στην οποία δεν εμφανίστηκε. Η υπόθεσή της αναμένεται να έχει κλείσει μέχρι τον Μάρτιο του 2019.