Οδηγος αγορας ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ

Τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά των Ανταλλακτικών

10 Συμβουλές για ασφαλείς συναλλαγές

Η αγορά των ανταλλακτικών κρύβει ενίοτε (όπως και όλες οι αγορές) αρκετές παγίδες από «αετονύχηδες» οι οποίοι καλυπτόμενοι από την ανωνυμία του ηλεκτρονικού περιβάλλοντος προσπαθούν να εξαπατήσουν . Στον παρακάτω-συνοπτικό οδηγό, σας παρουσιάζουμε 10 συμβουλές ασφαλείας.

Εάν η τιμή του Ανταλλακτικού που βρήκατε κατά την αναζήτηση σας, είναι ιδιαίτερα χαμηλή, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα μοντέλα, τότε η περίπτωση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης (ένα τηλέφωνο στον έμπορο ή στον ιδιώτη με προσωπική επαφή είναι καλύτερα μην αρκείστε με επικοινωνία μόνο μέσω mail). 

Μην επικοινωνείτε μέσω e-mail δίνοντας τα στοιχεία σας.

Δίνετε μεγάλη προσοχή στην εγκυρότητα των στοιχείων επικοινωνίας που σας δίνονται (π.χ. αν ο αριθμός τηλεφώνου που δίνεται δεν λειτουργεί).

Εάν πουλάτε κάποιο ανταλλακτικό και σας καλέσει κάποιος ο οποίος δείχνει υπερβολικό ενδιαφέρον... ζητώντας κάποιον λογαριασμό ώστε να σας καταθέσει τα λεφτά άμεσα, μην τον δώσετε. Και αυτό γιατί, ίσως εκείνος καταθέσει αρκετά χρήματα παραπάνω από την αξία του αυτοκινήτου, τα οποία μετέπειτα αρχίζει να διεκδικεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο «υποτιθέμενος» αγοραστής μπορεί να πάρει πίσω την παραπάνω διαφορά και τότε πραγματοποιείται συνολική ανάκληση της κατάθεσης από τον λογαριασμό σας. 

Μη δίνετε στοιχεία του προσωπικού σας λογαριασμού σε ανθρώπους από το εξωτερικό, οι οποίοι συνήθως τα ζητούν με την πρόφαση ότι έχουν αγοραστή και θέλουν προμήθεια, κάτι που ενίοτε καταλήγει σε απάτη. 

Εάν υπάρχει ενδιαφέρον από εσάς, είτε αγοράς είτε πώλησης κάποιου ανταλλακιτκού από το εξωτερικό, σας προτείνουμε να μεταβείτε οι ίδιοι εκεί, ώστε να πραγματοποιηθεί η αγοραπωλησία με κανονικούς τίτλους ιδιοκτησίας. 

Μετά την πρώτη επικοινωνία που γίνεται συνήθως μέσω κινητού, θα πρέπει να ζητάτε πάντα ένα σταθερό τηλέφωνο, ώστε να επιβεβαιώνετε τα ακριβή στοιχεία (με αυτόν τον τρόπο εάν γίνει κάποια απάτη εις βάρος σας μπορείτε πιο εύκολα να την εντοπίσετε). 

Προσοχή!!! Σε ανταλλακτικού που αγοράζετε από ιδιώτες, να ελέγχετε πάντα τον κωδικό προϊόντος , ώστε να μπορείτε να επιβεβαιώσετε τη χρονολογία, τον κυβισμό και γενικότερα τα στοιχεία του μοντέλου, από τον επίσημο εισαγωγέα στην Ελλάδα. 

Προσοχή!!! Σε τηλέφωνα εξωτερικού ή 0900... κτλ. Συνήθως είναι απάτη και όσο μιλάτε τόσο χρεώνεστε με υπέρογκα ποσά (πχ 1,23€/ λεπτό) 

Δεν πρέπει να δίνετε προκαταβολές για ανταλλακτικό που δεν έχετε δει, ή το ίδιο ή τον πωλητή του και ιδιαίτερα εάν το αυτοκίνητο βρίσκεται στο εξωτερικό .

Μην μπαίνετε σε διαδικασίες συναλλαγής με τράπεζες του εξωτερικού που λειτουργούν ανώνυμα (δηλαδή με λογαριασμούς αγνώστων στοιχείων). 

Το mototriti.gr δεν έχει καμία σχέση με καμία πράξη αγοραπωλησίας που γίνεται μέσω του site, ενώ δεν γνωρίζει κανένα από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη (αγοραστή ή πωλητή), ιδιαίτερα εάν πρόκειται για ιδιώτη.
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός