Νέο μονοκύλινδρο μοτέρ φαίνεται να ετοιμάζει η Ducati και ποιος μπορεί να ξεχάσει, το απίστευτο Supermono; (φωτό)

Νέο μονοκύλινδρο μοτέρ φαίνεται να ετοιμάζει η Ducati και ποιος μπορεί να ξεχάσει, το απίστευτο Supermono; (φωτό)

Η Ducati ίσως ετοιμάζει μονοκύλινδρο μετά από 30 χρόνια

Με βάση πολύ έγκυρες πηγές, η Ducati πιθανόν ετοιμάζει έναν μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα 659 κ.εκ. και οι αναμνήσεις από τις δεκαετίες του 50-70 ξυπνούν με κρότο!

DUCATI: Desert X Διψάει για περιπέτεια!

Έγγραφα αποδεικνύουν την κατοχύρωση ενός νέου μονοκύλινδρου κινητήρα

Η Ducati έχει σχεδόν ταυτιστεί, με τους δικύλινδρους V κινητήρες εδώ και δεκαετίες, όμως μετά από την παρουσίαση του V4 μοτέρ το 2018, η εταιρεία έδειξε ότι θέλει να αφήσει πίσω της αυτή την… ταμπέλα. Έτσι, είδαμε τα Multistrada V4 και Panigale V4, σύντομα θα δούμε και το Diavel V4, αλλά η Ducati δεν έχει μόνο αυτά τα βέλη στη φαρέτρα της! Πιο συγκεκριμένα, Αμερικανοί δημοσιογράφοι ανακάλυψαν την κατοχύρωση αριθμού πλαισίου για νέο μοντέλο, μέσα από τον οποίο ανακαλύπτεται η χρήση ενός νέου κινητήρα ενός κυλίνδρου! Για την ιστορία, είναι γνωστό ότι η Ducati έχει κατασκευάσει πολλούς μονοκύλινδρους κινητήρες στο παρελθόν, με αποκορύφωμα το Supermono της δεκαετίας του 1990.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στα 659 κυβικά και υγρόψυκτος ο νέος κινητήρας

Σύμφωνα με την αποκωδικοποίηση του αριθμού πλαισίου με βάση το σύστημα της Ducati, αποκαλύπτεται ότι ο νέος μονοκύλινδρος θα έχει κυβισμό 659 κ.εκ., ενώ θα είναι υγρόψυκτος και 4βάλβιδος. Μιλάμε ήδη δηλαδή, για έναν κινητήρα υψηλών επιδόσεων στα πρότυπα των Testastretta και Superquadro. Ωστόσο δεν αποκαλύπτεται κάτι παραπάνω, από αυτές τις πληροφορίες, ακόμα.

Παρουσίαση για το 2023; - Τι μοτοσυκλέτα θα είναι;

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα σχέδια της Ducati, σχετικά με το ποια νέα μοτοσυκλέτα, θα φιλοξενήσει τον νέο μονοκύλινδρο κινητήρα. Ένα σενάριο, είναι ότι το μοτέρ θα φορεθεί από ένα νέο entry-level μοντέλο, στα πρότυπα του Scrambler 400. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι ότι το μοντέλο θα είναι μια αναβίωση των αυθεντικών μονοκύλινδρων της Ducati, που παρήχθησαν την εποχή του 50-60-70, αλλά με τον κινητήρα να είναι υγρόψυκτος, οι πιθανότητες δεν είναι πολύ μεγάλες. Το τρίτο σενάριο, είναι μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα, το είδος της οποίας μόνο η Ducati ξέρει προς το παρόν.  Μένει να δούμε, αν το νέο αυτό μοντέλο θα δει το φως του κόσμου, ως μοντέλο 2023, μέσα από την Ducati World Premiere
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »