Οδηγώντας
Οδηγώντας
  • Οδηγώντας
  • Οδηγώντας

Οδηγώντας

Έχοντας οδηγήσει αρκετά χιλιόμετρα το Tenere 700 σε κάθε είδους διαδρομή ξέρεις τι να περιμένεις από την έκδοση Rally και αυτή δεν σε απογοητεύει. Είναι μια απολαυστική και εύκολη μοτοσυκλέτα με την οποία μπορείς άνετα να εκπληρώσεις τις καθημερινές σου ανάγκες και το ΣΚ να οργώσεις τα χωμάτινα μονοπάτια με τρόπο που μόνο ένα Enduro θα μπορούσε. Στην πόλη η ελαφριά αίσθηση σε συνδυασμό με την γλυκιά λειτουργία του κινητήρα κάνουν κάθε μετακίνηση ευχάριστη, καθώς το Tenere περνά με ευκολία πάνω από τους καθρέπτες των αυτοκινήτων, με το τιμόνι να κόβει όσο χρειάζεσαι για τις αναγκαίες μανούβρες απεγκλωβισμού στην πυκνή κίνηση. Φυσικά οι μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεων κάνουν τις περισσότερες λακκούβες να περνούν απαρατήρητες και κάπου εκεί καταλαβαίνεις γιατί οι Adventure μοτοσυκλέτες έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Ο κινητήρας έχει την απαραίτητη δύναμη για να ταξιδέψεις με άνεση με ταχύτητες κοντά στα 150 χλμ/ώρα, επιταχύνει πρόθυμα σε όλο το φάσμα των στροφών και μπορεί να στείλει το κοντέρ μέχρι τα 210χλμ/ώρα αν επιμείνεις. Η φιλικότητά του κάνει το Tenere μια από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες για παιχνίδια όπως σούζες κλπ και χάρη σε αυτή η απουσία των ηλεκτρονικών βοηθημάτων περνά σε δεύτερη μοίρα (αν και σε μια βροχερή μέρα κανείς δεν θα έλεγε όχι σε ένα  traction control).
Η χωμάτινη εμφάνιση μπορεί να μην εμπνέει σε δρόμους με στροφές όμως αν την παραβλέψεις θα διαπιστώσεις ότι το Tenere αποδεικνύεται ασφαλές και διασκεδαστικό. Πειθήνιο στις εντολές σου, ευέλικτο στις αλλαγές κατεύθυνσης αλλά παράλληλα σταθερό ακόμα και σε γρήγορες καμπές, εκπλήσσει ευχάριστα παρά τις μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεων και τους ακτινωτούς τροχούς 21 και 18 ιντσών με τα ελαστικά μεικτής χρήσης Scorpion Rally STR της Pirelli.
 
Τα παραπάνω βέβαια τα κάνει και το Tracer 700 που είναι και φθηνότερο. Η διαφορά θα φανεί όταν ο δρόμος τελειώσει. Εκεί που το Tracer απλώς θα σταματήσει, το Tenere θα σου κλείσει πονηρά το μάτι για να εξερευνήσεις μαζί του πού μπορεί να πηγαίνει το χωμάτινο μονοπάτι που μόλις αντίκρισες.  Η έκδοση Rally έχει ό,τι χρειάζεσαι για να το κάνεις αυτό και γρήγορα διαπιστώνεις ότι μπορείς να πας κυριολεκτικά παντού χωρίς να ζορίζεσαι ή να άγχεσαι όπως με μια μεγάλη και βαριά Adventure. Η νέα εργονομία βοηθά πολύ στην όρθια οδήγηση που έρχεται φυσικά όταν μπεις στο χώμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις πριν ξεκινήσεις είναι να πατήσεις το κουμπί που απενεργοποιεί το ABS. Το σωστό ζύγισμα και ο απολαυστικός κινητήρας κάνουν παιχνίδι τις πλαγιολισθήσεις διαρκείας αφού έχεις απόλυτη αίσθηση για την πρόσφυση του πίσω τροχού, αρκεί να θυμάσαι ότι εκτός δρόμου οι 75 ίπποι δεν είναι αμελητέο νούμερο. Δεν πρόκειται να πει όχι σε πολύ δύσβατα εδάφη ή ακόμη και σε άλματα παρά τη σχετικά μαλακή ρύθμιση των αναρτήσεων, ενώ για πιο άγριες καταστάσεις αρκεί ένα σετάρισμα και ένα σετ χωμάτινα ελαστικά που θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο τις εκτός δρόμου ικανότητές του, θυμίζοντάς σου γιατί ονομάζεται Tenere Rally.
 

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ