H Yamaha R1 «Piro»

Yamaha R1 «Piro»: Έφτασε τα 27.000 ευρώ

Σημαντικό ήταν το ποσόν που κατάφερε να συγκεντρώσει η μία και μοναδική Yamaha R1 «Piro», με όλα τα έσοδα να διατίθενται για φιλανθρωπικό σκοπό. Δείτε περισσότερα.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δημοπρασία της μοναδικής Yamaha R1 «Piro», που κατασκεύασε για πολύ ιδιαίτερο σκοπό η Yamaha. Η μοτοσυκλέτα τιμά την μνήμη του Fabrizio Pirovano, του αναβάτη των WSBK την δεκαετία του 1990, που πέτυχε 10 νίκες στην διοργάνωση με την τελευταία το 1993, στην σέλα μιας Yamaha YZF 750 SP. Βασισμένη σε μία R1 του 2020, η «Piro» είναι βαμμένη στα χρώματα της αγωνιστικής του Pirovano με τον αριθμό 5.
 
Η μοτοσυκλέτα έκανε έναν τιμητικό γύρο στην πίστα του Portimao της Πορτογαλίας, στα πλαίσια του φινάλε του πρωταθλήματος WSBK, με αναβάτη τον Alessandro Gramigni, φίλο του Pirovano και επίσης αγωνιζόμενο αναβάτη. Η μοτοσυκλέτα έφτασε στα χέρια ενός ανώνυμου τελικού αγοραστή, με τα 27.000 ευρώ της συναλλαγής να διατίθενται εξολοκλήρου στην δράση κατά του καρκίνου, Fondazione Oncologia Niguarda Onlus.
 
Ο διευθυντής του τμήματος αγώνων δρόμου της Yamaha Motor Europe, Andrea Dosoli, δήλωσε: «Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την Piro Replica και είμαστε χαρούμενοι που κάποιος έχει την ευκαιρία να κατέχει αυτή την μοναδική μοτοσυκλέτα. Ήταν σε ένα συναισθηματικό ταξίδι από την στιγμή που δημιουργήθηκε και αποκαλύφθηκε στην Πορτογαλία. Είμαστε επίσης περήφανοι που μπορέσαμε να υποστηρίξουμε ένα τόσο σημαντικό έργο φιλανθρωπίας, είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελε και ο Fabrizio».