Σταματήστε τώρα την χρήση iPhone με ισχυρές μοτοσυκλέτες, προειδοποιεί η Apple.

Χρησιμοποιείς το iPhone στη μοτοσυκλέτα; Σταμάτα τώρα!

Επίσημη οδηγία από την Apple! Ζημιά στα iPhone μπορεί να προκαλέσει η χρήση τους με μοτοσυκλέτες ειδικά υψηλής ισχύος, με αιτία τους κραδασμούς... Είναι αποδεκτό όμως κάτι τέτοιο σε τόσο ακριβά τηλέφωνα;

Να και κάτι που δεν περιμέναμε ιδιαίτερα να διαβάσουμε! Πριν λίγα 24ωρα, η ίδια η Apple εξέδωσε τεχνική ανακοίνωση, που αφορά τα iPhone από το μοντέλο 6 και έπειτα, όσον αφορά την χρήση τους σε μοτοσυκλέτες. Πιο συγκεκριμένα, η Apple προειδοποιεί για ζημιά στην κάμερα που μπορεί εν τέλει να καταστρέψει τις γνωστές δυνατότητες των iPhone, να κάνουν υψηλής ποιότητας λήψεις.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Στην τεχνική οδηγία που εξέδωσε η Apple (που μπορείτε να την διαβάσετε εδώ), το ζήτημα αναλύεται περισσότερο: Αφορά τα συστήματα αυτόματης σταθεροποίησης OIS και το σύστημα αυτόματου focus (AF) κλειστού βρόχου, τα οποία μπορεί να επηρεαστούν από τους κραδασμούς των ισχυρών μοτοσυκλετών, όταν το τηλέφωνο τοποθετείται στο τιμόνι. Σε βάθος χρόνου, τα συστήματα αυτά μπορεί να φθαρούν, με αποτέλεσμα μειωμένη ποιότητα λήψης εικόνων.
 
Η Apple καταλήγει την ανακοίνωση της λέγοντας ότι συνιστάται να αποφεύγεται η «έκθεση των iPhone σε υψηλής ισχύος δονήσεις» και η «τοποθέτηση των iPhone σε μοτοσυκλέτες μεγάλης ισχύος και μεγάλου κυβισμού, λόγω των δονήσεων που προκαλούν σε συγκεκριμένες συχνότητες». Παράλληλα, η Apple συνιστά την χρήση μιας αντικραδασμικής βάσης, σε κάθε άλλη περίπτωση που ο αναβάτης επιθυμεί να τοποθετήσει το iPhone στο δίκυκλο του.

Πηγή: Apple
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »