Test κράνος: XVX Dream 2.0 RX-400

- 1.490 γραμμάρια σε Medium μέγεθος
- Εσωτερική φιμέ ζελατίνα
- Τιμή: 57 ευρώ

Τιμή: 57 ευρώ

Η XVX διαθέτει full face, flip-up και jet κράνη υψηλής σχέσης ποιότητας τιμής για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία για τον εξοπλισμό τους, αλλά ταυτόχρονα δεν κάνουν συμβιβασμούς στον τομέα της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας. Δεν είχαμε στο παρελθόν την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποιο από τη κράνη της και η αρχή έγινε με το Dream 2.0 RX-400 που μας παραχώρησε η Ν. ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ Α.Ε., μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής και διανομής ανταλλακτικών και αξεσουάρ για μοτοσυκλέτα και αναβάτη. 
 

1.490 γραμμάρια σε Medium μέγεθος

Το Dream 2.0 RX-400 είναι ένα jet κράνος κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό ABS, ένα υλικό που επιλέγουν μεγάλοι κατασκευαστές για την πλειοψηφία των προϊόντων τους, καθώς συνδυάζει το χαμηλό βάρος με την σωστή κατανομή των δυνάμεων σε περίπτωση κρούσης. Ο σχεδιασμός του είναι σπορ με τις γραμμές που διατρέχουν όλο το μήκος του να δίνουν κίνηση. Η διάφανη ζελατίνα είναι μεγάλων διαστάσεων και κατεβαίνει χαμηλά καλύπτοντας όλο το πρόσωπο, ενώ για όποιον θέλει υπάρχει και φιμέ ζελατίνα με την αλλαγή γίνεται σε δευτερόλεπτα χωρίς εργαλεία. Δεν διαθέτει αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη, αλλά όπως διαπιστώσαμε στην πράξη δεν χρειάζεται, καθώς το σημείο που θαμπώνει από τα χνώτα είναι χαμηλά και δεν επηρεάζει την ορατότητα. Επίσης, τα jet κράνη σπάνια χρησιμοποιούνται τους χειμερινούς μήνες. Το βάρος του σύμφωνα με τη ζυγαριά ακριβείας μας είναι 1.490 γραμμάρια σε Medium μέγεθος, νούμερο σχετικά υψηλό για τα δεδομένα της κατηγορίας, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται αντιληπτό, ούτε κουράζει τον αυχένα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εσωτερική φιμέ ζελατίνα

Το Dream 2.0 RX-400 διαθέτει ακόμα εσωτερική φιμέ ζελατίνα που χειρίζεσαι από μοχλό στην αριστερή πλευρά, ενώ ασφαλίζει στην πάνω θέση, ώστε να μην μπορεί να κατέβει σε κάποιο δυνατό τράνταγμα. Οι διαστάσεις της είναι ικανοποιητικές, οπότε δεν χρειάζεται να φοράς γυαλιά ηλίου. Όπως όλα τα υψηλών προδιαγραφών κράνη, διαθέτει σύστημα αεραγωγών παρά το γεγονός ότι είναι jet. Ο αέρας εισέρχεται από δυο ρυθμιζόμενους αεραγωγούς στο μέτωπο και αποβάλλεται μέσω απαγωγών με σήτα στο πίσω μέρος.



Έχουμε να κάνουμε με ένα κράνος ECE 22.06 προδιαγραφών, οπότε η αποτελεσματικότητά του είναι πιστοποιημένη, ενώ η ποιότητα κατασκευής είναι καλή δεδομένης της ιδιαίτερα προσιτής τιμής του, αν και θα θέλαμε να είχε δοθεί λίγο περισσότερη προσοχή στη συναρμογή των εξαρτημάτων στο κάτω μέρος του κράνους. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η εσωτερική επένδυση που έχει αρκετό και μαλακό αφρώδες με ωραία αίσθηση, που συμβάλει στην άνεση του αναβάτη. Φυσικά, είναι πλήρως αφαιρούμενη και μπορεί να πλυθεί ή να αντικατασταθεί. Το κλείσιμό του γίνεται με μικρομετρικό κούμπωμα και οι ιμάντες καλύπτονται με το ίδιο αφρώδες υλικό της επένδυσης. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται πουγκί φύλαξης και πανάκι καθαρισμού. 

Συμπέρασμα

Με τιμή κάτω από 60 ευρώ το Dream 2.0 RX-400 της XVX αποτελεί μια ιδιαίτερα συμφέρουσα πρόταση με όμορφη σχεδίαση, υψηλά επίπεδα άνεσης και πιστοποιημένη αποτελεσματικότητα. Η μεγάλη ζελατίνα προσφέρει βελτιωμένη αεροδυναμική και προστασία, ενώ το εσωτερικό φιμέ ζελατινάκι εκτοξεύει την πρακτικότητα. Είναι διαθέσιμο σε δυο χρώματα Μαύρο Ματ και Nardo Grey και σε τέσσερα μεγέθη από Small έως XL.
 

Ν. ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ Α.Ε.
Νεοφ. Μεταξά 33, 10439, Αθήνα

Ρωτήστε περισσότερα