Η αναδιπλούμενη ζελατίνα είναι 20% φιμέ.

Οι πρωτοποριακοί αεραγωγοί στο πάνω μέρος φροντίζουν να κρατούν δροσερό το κεφάλι.

Ο ιμάντας που περνά κάτω από το σαγόνι είναι καλυμμένος με ύφασμα.

Η επένδυση έχει πλούσιο και άνετο αφρώδες υλικό.

Οι αεραγωγοί μπορούν να καλυφθούν με προαιρετικά καλύμματα σε διάφορα χρώματα.

Test κράνος: Tucano Urbano El`Fresh

Δοκιμάζουμε το ολοκαίνουργιο jet κράνος της Tucano Urbano σε καυτές αστικές συνθήκες Δείτε πως κάνει άνετες τις καθημερινές μετακινήσεις.

Τιμή: 89 ευρώ

Στη γκάμα της Ιταλικής Tucano Urbano προστέθηκε πρόσφατα ένα νέο κράνος τύπου jet που δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη ροή του αέρα στο εσωτερικό του με στόχο την άνεση του αναβάτη κατά τους θερινούς μήνες. Η συγκεκριμένη εταιρεία εξειδικεύεται στην κατασκευή υψηλής ποιότητας και ιδιαίτερης κομψότητας προστατευτικού εξοπλισμού και αυτό το έχουμε διαπιστώσει και οι ίδιοι με άλλα προϊόντα της Tucano Urbano που έχουν περάσει από τα χέρια μας στο παρελθόν. Παραλάβαμε το El`Fresh από το κατάστημα Μπαξεβάνης Moto και το δοκιμάσαμε σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;

Εμφάνιση – εργονομία

Το El`Fresh είναι ένα μοντέρνο, μικρών διαστάσεων κράνος με καθαρές ρετρό γραμμές που εντυπωσιάζει με την απλότητά του. Το εξωτερικό του κέλυφος είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό υλικό για χαμηλό βάρος και αυξημένη αντοχή, ενώ εσωτερικά το διπλής πυκνότητας EPS φροντίζει για την αποτελεσματική απορρόφηση των δυνάμεων της κρούσης και διαθέτει κανάλια για τη διοχέτευση του αέρα. Η μεγαλύτερη καινοτομία του El`Fresh είναι τα ανοίγματα στο επάνω μέρος που επιτρέπουν στον αέρα να περάσει στο εσωτερικό μέσα από το μεταλλικό πλέγμα και να δροσίσει ακόμα περισσότερο τον αναβάτη. Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν με προαιρετικά πλαστικά καλύμματα τα οποία είναι διαθέσιμα σε 7 διαφορετικά χρώματα για να κάνετε τον τέλειο συνδυασμό. Το βάρος του είναι μόλις 950 γραμμάρια σε Large μέγεθος και πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ξεκούραστο κράνος που ξεχνάς ότι το φοράς όσα χιλιόμετρα κι αν χρειαστεί να κάνεις. Σαν γνήσιο jet κράνος προορίζεται για χρήση μέσα στην πόλη, καθώς μετά τα 90 – 95 χιλιόμετρα την ώρα η πίεση του αέρα γίνεται έντονη. Αυτό όμως είναι το τίμημα που πληρώνεις προκειμένου να απολαμβάνεις τη δροσιά και την άνεση που προσφέρει. Το El`Fresh είναι διαθέσιμο σε 6 χρώματα που σημαίνει ότι σε συνδυασμό με τα 7 χρώματα των αφαιρούμενων καλυμμάτων των αεραγωγών, ο υποψήφιος αγοραστής έχει 42 χρωματικούς συνδυασμούς στη διάθεσή του.

Πρακτικότητα

Διαθέτει αναδιπλούμενη ζελατίνα με αντιχαρακτική επίστρωση, η οποία είναι 20% φιμέ προσθέτοντας πόντους στην εμφάνιση και κάνοντας πιο εύκολη την οδήγηση στην αντηλιά. Ανεβοκατεβαίνει με το χέρι και όχι με κάποιον μηχανισμό για εξοικονόμηση βάρους. Φορώντας το El`Fresh εντυπωσιάζεσαι από την άνεση και την ποιότητα της εσωτερικής επένδυσης. Το πλούσιο αφρώδες υλικό και η αίσθηση που αφήνει το κάνουν να ξεχωρίζει στον τομέα της άνεσης, ενώ αφήνει μια δροσερή αίσθηση, που θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα τις ζεστές ημέρες. Όλο το εσωτερικό αφαιρείται και μπορεί να πλυθεί για να είναι φρέσκο και είναι κατασκευασμένο από αναπνέον, υποαλλεργικό ύφασμα προσεκτικά σχεδιασμένο ώστε να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες ραφές. Το κλείσιμό του γίνεται με quick release (μικρομετρική καστάνια) με τον ιμάντα που περνά κάτω από το σαγόνι να είναι καλυμμένος με ύφασμα για μεγαλύτερη άνεση.

Η άποψή μας

Το El`Fresh συνόδευε κάθε αστική μας μετακίνηση το καλοκαίρι και το επιλέγαμε επειδή έκανε υποφερτή τη ζέστη της πόλης και παρείχε άνεση για όση ώρα χρειαζόταν. Οι αεραγωγοί στο πάνω μέρος δεν έχουν μόνο διακοσμητικό ρόλο καθώς συμβάλουν στη διατήρηση της θερμοκρασίας σε λογικά επίπεδα στο εσωτερικό του κράνους. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη επιλογή που συνδυάζει την αποτελεσματικότητα και την υψηλή ποιότητα σε ένα ιδιαίτερα προσιτό πακέτο που φέρει την εγγύηση της Tucano Urbano.

Θα τo βρείτε διαθέσιμo στο κατάστημα Μπαξεβάνης
Καλλιρρόης 12, Νέος Κόσμος
ΤΗΛ.  210-9237000
www.baxevanismoto.com