Το εξωτερικό κέλυφος του Draken έχει σύγχρονη, αεροδυναμική σχεδίαση.

Οι γραμμές του είναι εντυπωσιακές με το πίσω μέρος να είναι πιο χαμηλό.

Για την κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό υπάρχουν αεραγωγοί εμπρός και πάνω.

Η διακριτική αεροτομή εξομαλύνει τη ροή του αέρα στο πίσω μέρος.

Η εσωτερική επένδυση είναι αντιβακτηριδιακή και πλήρως αφαιρούμενη για να μπορεί να πλυθεί.

Για την κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό υπάρχουν αεραγωγοί εμπρός και πάνω.

Test κράνος: Axxis Draken

Δοκιμάζουμε το Draken της Ισπανικής Axxis, ένα κράνος με κορυφαία σχέση ποιότητας – τιμής.

 


Τιμή:
  • 59 ευρώ μονόχρωμο
  • 69 ευρώ με γραφικά

Με όπλα τους τον σπορ αεροδυναμικό σχεδιασμό, τα όμορφα γραφικά, τις υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας τα κράνη της Ισπανικής Axxis έχουν μπει δυναμικά στην αγορά. Μάλιστα χάρη στις ιδιαίτερα προσιτές τιμές τους ταιριάζουν ιδανικά στα ελληνικά δεδομένα και έχουν ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη των αναβατών. Η γκάμα της είναι πλήρης καθώς περιλαμβάνει full face, jet, ανοιγόμενα και off road κράνη. Μέχρι τώρα δεν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποιο κράνος της, αλλά αυτό έγινε εφικτό χάρη στη Moto Πήγασος, την εταιρεία που εισάγει και διανέμει τα κράνη της Axxis στην Ελλάδα. Στα χέρια μας πλέον έχουμε ένα από τα full face κράνη και συγκεκριμένα το Draken, ας δούμε πώς τα καταφέρνει στην πράξη.


Εμφάνιση – εργονομία

Το εξωτερικό κέλυφος του Draken είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό υλικό και έχει σύγχρονη, αεροδυναμική σχεδίαση που συμπληρώνει ιδανικά κάθε supersport, γυμνή ή sport touring μοτοσυκλέτα. Για την απορρόφηση των δυνάμεων σε περίπτωση κρούσης, φροντίζει η πολλαπλής πυκνότητας πολυστερίνη (EPS) στο εσωτερικό. Κοιτώντας το από το πλάι, οι γραμμές του είναι εντυπωσιακές με το πίσω μέρος να είναι πιο χαμηλό και να φιλοξενεί μια διακριτική αεροτομή που στόχο έχει να εξομαλύνει τη ροή του αέρα προσφέροντας μικρότερη αντίσταση. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ένα κράνος που δεν κουράζει τον αυχένα όταν κινείσαι με υψηλές ταχύτητες, ενώ συμπεριφέρεται πολύ καλά και όταν γυρίζεις το κεφάλι δεξιά – αριστερά, προσφέροντας ταυτόχρονα ικανοποιητική ηχομόνωση. Το βάρος του είναι 1.470 γραμμάρια σε small μέγεθος και καθώς το κέλυφός του παράγεται σε ένα μόνο μέγεθος, δεν περιμένουμε σημαντική διαφοροποίηση του βάρους στα άλλα μεγέθη (XS έως XXL).
 

Πρακτικότητα

Το Draken είναι εξοπλισμένο με αντιχαρακτική ζελατίνα MAX-VISION πάχους 2,2 χιλιοστών με προ εγκατεστημένες αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη PINLOCK. Έρχεται με διάφανη ζελατίνα, αλλά αυτή μπορεί προαιρετικά να αλλαχθεί με φιμέ ή καθρέπτη, από τον κατάλογο των αξεσουάρ της Axxis. Η αντικατάσταση γίνεται πολύ εύκολα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς τη χρήση εργαλείων. Για το υδατοστεγές κλείσιμο φροντίζει η σταθερή περιμετρική τσιμούχα τύπου φούσκας, ενώ στην αριστερή πλευρά, υπάρχει το κούμπωμα της ζελατίνας στο κέλυφος που αποτρέπει το άνοιγμά της στις υψηλές ταχύτητες. Για την κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό υπάρχουν αεραγωγοί εμπρός και πάνω, το φινίρισμα των οποίων θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι αποτελεσματικοί και τελικά ο ζεστός αέρα απομακρύνεται από τον αεραγωγό απορροής που είναι ενσωματωμένος στην αεροτομή. Η εσωτερική επένδυση είναι αντιβακτηριδιακή και πλήρως αφαιρούμενη για να μπορεί να πλυθεί. Αγκαλιάζει σωστά το πρόσωπο και δεν ασκεί πίεση στα αυτιά παρέχοντας άνεση για όση ώρα διαρκεί η μετακίνηση. Για το ασφαλές κλείσιμο φροντίζει η μικρομετρική πόρπη ταχείας ασφάλισης – απασφάλισης πολλαπλών θέσεων. Η συσκευασία του Draken περιλαμβάνει υποσιάγωνο, επιρρίνιο και πουγκί μεταφοράς.

Η άποψή μας

Το Draken είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση με χαρακτηριστικά που συναντάμε σε κράνη πολλαπλάσιας τιμής. Είναι όμορφο, άνετο και έχει ελαφριά αίσθηση, ενώ η ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή του είναι το κερασάκι στην τούρτα.


Επίσημος εισαγωγέας στην Ελλάδα Moto Πήγασος
Διαθέσιμο από επιλεγμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα​​​​​​​

Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 26

Τηλ: 210 4221060